Salamon
7 °C
13 °C

Heidfeld tesztelheti a Jordant

2003.11.28. 13:31
A jövő heti jerezi teszten a német Nick Heidfeld fogja vezetni a Jordan csapat egyik autóját. Szerződése egyelőre még nincs, de hamarosan azt is aláírhatja. Baumgartner nem vezethet Spanyolországban.
A Saubertől a szezon végén elváló Nick Heidfeld az esseni Motorshow-n jelentette be, hogy megállapodott Eddie Jordannel abban, hogy a jövő heti jerezi tesztelésen ő vezeti az egyik autót. "Pozitív beszélgetést zártunk, és azt gondolom, joggal bízhatok abban, hogy a következő szezonban én lehetek a Jordan egyik pilótája" - válaszolta a versenyző a német RTL kérdésére.

A 26 éves Heidfeld rendkívül bizakodó, annak ellenére, hogy szerződést még nem között az ír főnökkel. "Elvi egyezség van eddig közöttünk, de még nem írtunk alá semmit, még előszerződést sem" - magyarázta.

Eddie Jordan nyilatkozatát hallva teljesen érthető a német versenyző optimizmusa: "Heidfeld az első számú esélyes a jövőre újjászülető Jordan csapat egyik versenyzői helyére. Mihamarabb meg kell ismerkednie az istállónkkal, ezért már december elején tesztelni fogja a kocsinkat. Rengeteg dolga lesz, sok új alkatrészt kell kipróbálnunk, és a Bridgestone gumikat is tesztelnünk kell".

Heidfeld menedzsere, Werner Heinz ugyancsak örömét fejezte ki, hogy Jordan esélyt ad pártfogoltjának. "Biztos vagyok benne, hogy Nick nem fog csalódást okozni" - állította. A német RTL valószínűsíti, hogy hamarosan a német pilóta, Heinz-Harald Frentzen is megállapodást köt az istállóval. Vagyis: az első magyar Forma-1-es pilóta, Baumgartner Zsolt számára nem marad hely.

Az Jordan új autóját, az EJ 14-est február első hetében mutatják be, és várhatóan ekkor derül ki az is, kik lesznek az istálló pilótái.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.