Elfogató parancs Irvine ellen

2003.12.11. 14:00
A Ferrari egykori pilótája, Eddie Irvine a Hyde Parkban motorral szegte meg közlekedési szabályokat. A motorra nem volt jogosítványa, és a jármű papírjai sem voltak rendben.
Elfogató parancsot adott ki az illetékes londoni bíróság csütörtökön Eddie Irvine volt Forma-1-es autóversenyző ellen, akit a rendőrség még a nyáron gyorshajtáson kapott - egy robogó nyergében.

Irvine júliusban, a londoni Hyde Parkban motorozott, amikor a rendőrök megállították, mert túllépte a 30 mérföldes (48 kilométer/órás) sebességet.

Az ellenőrzés során kiderült, hogy Irvine jogosítványa nem is érvényes a kismotorra, ráadásul a robogónak nem volt kötelező biztosítása sem. A drákói brit közlekedési rendszabályok alapján mindez együtt már bírósági tárgyalást von maga után, és az ex-Forma-1-es pilótát be is idézték a londoni rendőrbíróságra.

A szerdán esedékes tárgyaláson azonban Irvine nem jelent meg, és ki sem mentette magát, ezért az eljáró bíró csütörtökön elfogató parancsot adott ki ellene.

Az észak-ír pilóta négy éve még a Ferrarinál versenyzett, tavaly a Jaguar csapat tagja volt, az idén szeretett volna a Jordanhez kerülni, ott azonban nem tartottak igényt szolgálataira. Ezután befejezte Forma-1-es pályafutását.