Továbbra sincs elég pénz Baumgartner szerepléséhez

2003.12.15. 16:54
Annak ellenére, hogy már csak két hely szabad a csapatok 2004-es kereteiben, Baumgartner még lehet jövőre Forma-1-es pilóta - állítja Frank Tamás, az első magyar F1-es versenyző menedzsere. A szükséges pénzt viszont még nem sikerült összegyűjteniük. Interjú.
Index: A Minardi csapat a hétvégén bejelentette, hogy leigazolta Gianmaria Brunit, így már csak két hely maradt üresen a 2004-es szezonra. Van-e esély arra, hogy Baumgartner Zsolt az egyiket megszerezze?

- A Minardi már szerződtette Brunit, a Jordan pedig nem rég Heidfeldet, de amíg van szabad hely valamelyik csapatnál, addig látok esélyt arra, hogy Zsolt jövőre a Forma-1-ben versenyezzen.

Index: Korábbi nyilatkozataiból tudhatjuk, hogy Heidfeldet múlt heti szerződtetése után felvette a kapcsolatot a Minardival. Ez azt jelenti, hogy a Baumgartnernek októberben még hivatalos ajánlatot adó Jordannél már nincs esélyük?

- Tárgyalunk a Minardival is, viszont ez nem jelenti azt, hogy megszakadt volna a kapcsolat a Jordan istállóval.

Index: A Minardi ezekben a hetekben több fiatal pilótát is tesztel, feltűnhet esetleg közöttük Baumgartner is?

- Nem, mert Zsoltot nem kell tesztelni. Ő már két futamon is bizonyított idén, így biztosan nem kell próbaköröket futnia. Az olaszok olyan fiatal pilótákat próbálnak ki, akik tehetségesnek tűnnek, viszont eddig még nem vezettek Forma-1-es autót.

Index: Összegyűlt már az összeg, amely az egyéves Forma-1-es pilótai szerződés aláírásához kell?

- Húsz-harminc százaléka még hiányzik. Ez a legnagyobb problémánk, emiatt nem tudtunk eddig megállapodni egyetlen istállóval sem.

Index: Szóval nem tolonganak a szponzorok.

- Az eddigi támogatóink megvannak, továbbra is Zsolt mögött állnak, és tárgyalunk újabbakkal is. Konkrét szerződést viszont még egyik új jelentkezővel sem kötöttünk.

Index: Korábban felmerült annak a lehetősége is, hogy esetleg Ausztriában találnak támogatót, és akkor osztrák színekben indulna az F-1-ben. Ez megvalósulhat?

- Már ez lehetőség sem él, miután a Jaguar leigazolt egy osztrák pilótát, Cristian Klient. Az ő szponzora 15 millió dollárt visz a Jaguarhoz, ezzel mi nem tudunk versenyezni.

Index: Baumgartner legnagyobb ellenfele, úgy tűnik, Jos Verstappen lehet, hiszen a holland szintén tárgyal a Jordannel és a Minardival is. Ő mennyi pénzt tud felkínálni?

- Egyértelmű, hogy Verstappen esélyes a Minardi és a Jordan még szabadon lévő helyére is, azt viszont nem tudom megmondani, hogy ő mennyit tud fizetni. A Forma-1-ben bizalmasan kezelik a pénzügyeket .