Árpád
-1 °C
9 °C

'Kilencven százalék Baumgartner esélye'

2003.12.18. 19:25
A Minardi tulajdonosa, Paul Stoddart szerint már szinte biztos, hogy jövőre a magyar pilóta vezetheti csapata egyik autóját.
Paul Stoddart csapattulajdonos szerint 90 százalék az esélye annak, hogy Baumgartner Zsolt a Minardi-Cosworth egyik versenyzője lesz a jövő évi Forma-1-es világbajnokságon.

"A Minardiban tudna megfelelően tovább fejlődni"

A faenzai székhelyű csapat főnöke szerint a szerdán szerződésajánlatot kapott magyar pilóta ügyében még számos, kisebb szponzori részletet kell tisztázni. Stoddart ismét elmondta: lenyűgözte Baumgartner szereplése az idei Magyar és Olasz Nagydíjon , amikor a sérült ír Ralph Firmant helyettesítette a Jordan-Fordnál. A 22 éves tehetség Hungaroringen a 35. körben műszaki hiba miatt még feladta a futamot, de a monzai pályán már célba érkezett a 11. helyen.

"Okosan versenyzett, semmilyen bajt nem okozott. A mienkhez hasonló csapatban tudna megfelelően tovább fejlődni" - szögezte le Paul Stoddart.

Az ausztrál csapattulajdonos elmondta még, hogy a Forma-1 első számú vezetője, a Minardinál is részvénytulajdonos Bernie Ecclestone szerény szerepet vállalt Baumgartner Zsolt előszerződésében.

"Annyit kérdezett, hogy érdekelne-e engem a magyar versenyző?" - tette még hozzá Stoddart.

Verstappen szponzora a Jordant választotta

Az olasz-ausztrál istálló egyik versenyzői helyére csütörtökig még Jos Verstappen is esélyes volt, de nem sokkal a Minardi-főnök nyilatkozata után a holland pilótát - és vele együtt a Minardit is - idén támogató Trust International internetes oldala nyilvánosságra hozta: a cég 2004-ben a Jordan-Fordot, s nem a Minardi-Cosworth-t akarja szponzorálni.

Mindez azt jelenti, hogy Verstappen semmiképpen sem versenyezhet jövőre Paul Stoddart csapatában.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.