Baumgartner utolsó esélye

2003.12.19. 18:43
Péntek délelőtt úgy tűnt, szponzorpénzek hiánya miatt a Minardi nem szerződteti a magyar versenyzőt. A pilóta menedzsere szerint egyelőre nem értek véget a sportminiszterrel folytatott tárgyalások, így van még remény.
A Nemzeti Sport pénteki számában szinte tényként közli, hogy Baumgartner Zsolt nem lesz a Minardi Forma-1-es csapat pilótája a 2004-es szezonban. A magyar pilóta szerdán kapott szerződésajánlatot az olasz-ausztrál istállótól, melyben az állt, ha a szükséges szponzori pénzek a versenyző rendelkezésére állnak, jövőre ő vezetheti a csapat egyik autóját.

Még mindig nincs meg a szükséges pénz

Az utóbbi napokban Frank Tamás, a pilóta menedzsere többször is bizakodva nyilatkozott Baumgartner esélyeiről, sőt csütörtök este Paul Stoddart, a Minardi tulajdonosa már kilencven százalékra becsülte a 23 éves magyar sanszait.

Péntek reggel viszont mégis úgy tűnt, kútba esett a szerződés, a GYISM ugyanis közleményben tudatta, nem képes hozzájárulni Baumgartner versenyzési költségeihez.

A minisztérium részéről Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági- és sportminiszter korábban azt ígérte Baumgartneréknek, ha meglesz a megállapodáshoz szükséges pénz fele, akkor az állami érdekeltségű cégek kipótolják azt a másik felével, de mivel a már meglévő szponzoroktól nem érkezett meg a várt garancia a nagyjából négymillió dolláros, azaz nyolcszáz millió forintos összegről, nem lehetett az ügyet a kormány elé terjeszteni.

Még nincs veszve minden

Frank Tamás viszont péntek délután szerkesztőségünknek elmondta, még nincs minden veszve az ügyben.

"Kemény tárgyalásokat folytatunk Gyurcsány Ferenccel, de a mai napon már biztosan nem lesz megállapodás Baumgartner ügyében, az azonban biztató, hogy folytatódnak a tárgyalások - mondta Frank Tamás, a pilóta menedzsere. "Mintahogy az is, hogy a Minardi csapat haladékot adott Baumgartnernek."