A Mol felülvizsgálná a Baumgartner támogatásáról szóló szerződést

2004.01.09. 22:11
A cég kifogásolja, hogy a magyar pilóta nem a Jordan, hanem a Minardi istállóhoz szerződött.
A MOL Rt. újra kívánja tárgyalni Baumgartner Zsolt Forma-1-es pilóta szponzori támogatásának feltételeit - jelentette péntek délután az MTI.

A Minardi nem a Jordan, de nem is a Ferrari

Lukács Bea, a cég szóvivője ugyanakkor az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a MOL nem szándékozik kivonulni a fiatal versenyző mögül, továbbra is segíteni szeretné őt.

"Korábban szándéknyilatkozatot írtunk alá, bizonyos körülmények azonban időközben megváltoztak" - indokolt a szóvivő, aki példaként említette, hogy Baumgartner az eredeti elképzelésektől eltérően nem a Jordan-Fordhoz, hanem a Minardihoz szerződött.

320 milliót megspórolnának

Szerkesztőségünknek sikerült elérnie a magyar pilóta menedzserét, Frank Tamás, aki viszont nem tudott újabb információkkal szolgálni.

A Klub Rádió viszont úgy tudja, hogy a MOL 380 millió forint helyett csak 60 millió forinttal támogatná a magyar pilótát, de ezt az értesülést a menedzser nem erősítette meg.

Következtetéseink szerint arról lehet szó, hogy a MOL kifogásolja Baumgartner csapatváltását, mert a Minardi kevésbé elismert csapat, mint a néhány futamgyőzelemmel már rendelkező Jordan, feltehetően ezért akarja csökkenteni a pilóta támogatására fordított pénzösszeget. Persze ha a két csapat múlt évi szereplését nézzük, egyáltalán nem állnak messze egymástól, hiszen mindkét istálló a mezőny végén futott célba. Sőt, a minardik többször érték el a kockás zászlót, mint a jordanek.

A pilóta és a Minardi már aláírták a megállapodást

Eközben a kormány döntése alapján megkezdődött a versenyző szereplését elősegítő gazdásági társaság létrehozásának előkészítése.

Baumgartner Zsolt december 23-án írta alá szerződését a Minardi csapatához. A kontraktus egy évre szól, hároméves opcióval.