Judit
-2 °C
8 °C

A Mol felülvizsgálná a Baumgartner támogatásáról szóló szerződést

2004.01.09. 22:11
A cég kifogásolja, hogy a magyar pilóta nem a Jordan, hanem a Minardi istállóhoz szerződött.
A MOL Rt. újra kívánja tárgyalni Baumgartner Zsolt Forma-1-es pilóta szponzori támogatásának feltételeit - jelentette péntek délután az MTI.

A Minardi nem a Jordan, de nem is a Ferrari

Lukács Bea, a cég szóvivője ugyanakkor az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a MOL nem szándékozik kivonulni a fiatal versenyző mögül, továbbra is segíteni szeretné őt.

"Korábban szándéknyilatkozatot írtunk alá, bizonyos körülmények azonban időközben megváltoztak" - indokolt a szóvivő, aki példaként említette, hogy Baumgartner az eredeti elképzelésektől eltérően nem a Jordan-Fordhoz, hanem a Minardihoz szerződött.

320 milliót megspórolnának

Szerkesztőségünknek sikerült elérnie a magyar pilóta menedzserét, Frank Tamás, aki viszont nem tudott újabb információkkal szolgálni.

A Klub Rádió viszont úgy tudja, hogy a MOL 380 millió forint helyett csak 60 millió forinttal támogatná a magyar pilótát, de ezt az értesülést a menedzser nem erősítette meg.

Következtetéseink szerint arról lehet szó, hogy a MOL kifogásolja Baumgartner csapatváltását, mert a Minardi kevésbé elismert csapat, mint a néhány futamgyőzelemmel már rendelkező Jordan, feltehetően ezért akarja csökkenteni a pilóta támogatására fordított pénzösszeget. Persze ha a két csapat múlt évi szereplését nézzük, egyáltalán nem állnak messze egymástól, hiszen mindkét istálló a mezőny végén futott célba. Sőt, a minardik többször érték el a kockás zászlót, mint a jordanek.

A pilóta és a Minardi már aláírták a megállapodást

Eközben a kormány döntése alapján megkezdődött a versenyző szereplését elősegítő gazdásági társaság létrehozásának előkészítése.

Baumgartner Zsolt december 23-án írta alá szerződését a Minardi csapatához. A kontraktus egy évre szól, hároméves opcióval.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.