A Mol kezében Baumgartner sorsa

2004.01.12. 21:21
A GYISM a "Minardival szoros kapcsolatban álló" Kondor Lászlót jelölte ki, hogy tárgyaljon a Mollal Baumgartner támogatásáról. Az üzletember lesz a Forma-1-es pilóta versenyzéshez kötődő jogait birtokló társaság ügyvezető igazgatója. Frank Tamás, a pilóta menedzsere is úgy gondolja, a minisztérium megfelelő embert választott.
"A Mol Rt. várja a Baumgartner Zsolt Forma 1-es versenyzéséhez kapcsolódó jogokkal rendelkező kft. részéről azt a kompetens, kellő legitimitással és felhatalmazással bíró partnert, akivel a szponzoráció további részleteiről tárgyalásokat folytathat" - mondta Lukács Bea szóvivő hétfőn este, miután a Mol korábban kinyilvánította, hogy nem hajlandó tovább tárgyalni Baumgartner Zsolt támogatásáról a pilóta menedzserével, Frank Tamással.

A Moltól függ Baumgartner F1-es indulása

A Gyermek, Ifjúsági- és Sportminisztérium (GYISM) szinte azonnal reagált a szóvivő kérésére, és megbízott egy közvetítőt a Mollal történő további tárgyalásokra.

"A GYISM felkérte Kondor Lászlót, a GT (az állam által a kormányhatározat alapján megalakítandó gazdasági társaság - a szerk.) leendő ügyvezetőjét, sportmenedzsert, aki az elmúlt napokban részt vett a GT megalapításának gyors ütemű előkészítésében, hogy közvetítőként segítse Baumgartner Zsolt menedzsmentjének és szponzorainak a megállapodását" - nyilatkozta az Indexnek Szigetvári Viktor, a GYISM sajtófőnöke.

Kondor László
A sportmenedzser neve nem hangzik ismeretlenül az autósport kedvelőinek, hiszen a harmincas éveinek elején járó üzletember már 18 éve a Minardi Klub Budapest elnöke. Kondor László remek kapcsolatban áll az istállóval, a magyarországi futamok idején rendszeresen segíti az istálló munkáját.
Szerepet vállalt továbbá abban is, hogy két, talán kevésbé ismert magyar formaautós pilóta, Réz Csaba és Antal Krisztián az Egyesült Államokban is kipróbálhassa magát.
Az utóbbi időben a 2003-as magyar ralibajnok, Benik Balázs mellett is dolgozott, ő intézte el a fiatal versenyzőnek, hogy tavaly két világbajnoki futamon is elindulhasson.
Szigetvári hangsúlyozta, a GYISM továbbra is kész támogatni Baumgartner Zsolt Forma-1-es karrierjét.

"A döntés jelenleg a Mol Rt. kezében van. A minisztérium fenntartja korábbi álláspontját, kész támogatni Baumgartner Zsoltot, kész befektetni a négy millió dollárt. Ennek már csak egy feltétele van, hogy a menedzsment is teljesítse korábbi vállalásait. A közvetítés felajánlásával a minisztérium kifejezi abbéli szándékát, hogy érdekelt a mihamarabbi megállapodásban és Baumgartner Zsolt sikerében" - tette még hozzá Szigetvári.

Kondor 1986 óta dolgozik a Minardival

Az Index elérte a Baumgartner Zsolt versenyzéshez kötődő jogait birtokló gazdasági társaság leendő vezetőjét, a kijelölt tárgyalópartnert, Kondor Lászlót, aki részletesen feltárta a kialakult helyzetet.

"A Mol küldött egy levelet a GYISM-nek, hogy jelöljenek ki egy olyan tárgyalópartnert, aki a megalakuló gazdasági társaság képviselője. A minisztérium engem választott a cég ügyvezető igazgatói posztjára, így képviselhetem a sporttárcát. Én ülhetek le a megalapítandó cég nevében a Mollal tárgyalni Baumgartner támogatásáról" - árulta el érdeklődésünkre Kondor László, aki 1986 óta a Minardi Klub Budapest elnöke, és szoros kapcsolatban áll Baumgartner csapatával.

A sporttárca megfelelő embert választott - kommentálta a fejleményeket az Indexnek Frank Tamás.

"Nem ismerem igazán Kondor Lászlót, de azt tudom, hogy régóta kapcsolatban áll a Minardi istállóval, és így nem újak neki a Forma-1 körülményei. Örülök, hogy a minisztérium egy olyan személyt bízott meg, aki szintén ismeri a Forma-1 világát" - szólt Frank, aki természetesen továbbra is Baumgartner Zsolt menedzsere marad.

Frank Tamás korábban kijelenette, ha a Mol miatta nem hajlandó támogatni a pilótát, akkor távozik mellőle, erre viszont végül nem volt szükség.