Haladékot kapott Baumgartner

2004.01.19. 19:35
A Minardi-csapat tudtával tovább folyik az egyeztetés annak érdekében, hogy Baumgartner Zsolt 2004-ben a Forma-1-ben szerepelhessen.
A Minardi csapat tudtával tovább folyik az egyeztetés annak érdekében, hogy Baumgartner Zsolt 2004-ben a Forma-1-ben szerepelhessen. A Minardi csapat tudtával tovább folyik az egyeztetés azért, hogy Baumgartner Zsolt 2004-ben a Forma-1-ben szerepelhessen. Frank Tamás hétfőn késő este az Indexnek azt nyilatkozta: "A Minardi haladékot adott, tovább tárgyalhatunk az ügyben".

A Baumgartner Team továbbá arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy nem adja fel a reményt, és igyekszik biztosítani a pénzügyi feltételeket.

A pilóta indulása érdekében alakult támogatói klub közben egy emeltdíjas telefonvonalat (06-81-330-216) létesített. Ennek tárcsázásával minden hívó 500 forinttal járul hozzá a pilóta Forma-1-es részvételéhez.

Hétfőn sem dőlt el semmi

A pilóta még decemberben írt alá a Forma-1-es Minardi csapathoz, de január elején mégis kétségessé vált az indulása. A pilótát évek óta támogató Mol Rt. a csapatnak járó szponzori pénz átutalásának napján ugyanis módosította feltételeit , amelyek Baumgartner számára elfogadhatatlanok voltak.

A Minardi garanciákat kér

A nyolcmillió dollár első részletét január 15-én kellett volna továbbítani a Minardinak, de végül ez nem történt meg . A csapat viszont a szerződésben hétnapos haladékot hagyott Baumgartner menedzsmentjének a fizetésre, illetve négy napot arra: garanciákkal bizonyítsák, a kívánt összeg a rendelkezésükre áll.

Baumgartner Antal, a versenyző édesapja nem is adta föl, létrehozta a Baumgartner Támogatói Klubot, melynek számlájára hétfőig több mint 120 millió forint érkezett a rajongóktól.

Egymillió dollár még hiányzik

Pillanatnyilag viszont még mindig hiányzik 250 millió forint, vagyis 1,1 millió dollár a szponzori pénzekből.