Még 150 millió hiányzik Baumgartnernek

2004.01.20. 20:50
Jelentkeznek a szponzorok, telefonálnak a rajongók, a Minardi pedig a továbbiakban nem szab határidőt a pilóta menedzsmentjének, de még mindig hiányzik 150 millió forint az F-1-es szerződés megvalósulásához.
Kedden sem született végső döntés Baumgartner Zsolt Forma-1-es szereplésével kapcsolatban, ugyanakkor kiderült: a Minardi-csapat nem szabott határidőt, kivárja a magyarországi tárgyalások eredményét.

Újabb szponzorok jelentkeztek

A Baumgartner Team arról tájékoztatta az MTI-t, hogy újabb hazai és külföldi megkeresések érkeztek az esetleges szponzori együttműködések reményében. Internetes oldalak szerint egy lengyel vállalat nagyobb összeggel támogatná a pilótát.

Ezek, valamint a telefonon nagy számban jelentkező, segíteni kívánó magánemberek felajánlásai újabb lehetőséget teremtenek arra, hogy életbe léphessen a fiatal versenyző és a csapat december 23-án megkötött szerződése.

A menedzsment közlése szerint a szükséges szponzorációs összegből a nagy számú magánfelajánlás, valamint az emeltdíjas telefonokból befolyó összeg ellenére még közel 150 millió forint hiányzik.

Csütörtökön még 380 millió hiányzott

Az összeg még mindig nagyon nagy, de múlt csütörtökön, amikor a Mol-szerződés meghiúsult, még nagyjából 360-380 millió forintra lett volna szüksége a menedzsmentnek, vagyis az ügy, úgy tűnik, halad előre.

A Baumgartner Zsolt Támogatói Klub ezentúl is fogadja a jelentkezőket a 06-1-246-2671 és a 06-1-248-2808-as telefonszámokon, s továbbra is él a 06-81-330-216 emeltdíjas szám, amelynek hívásával bárki hozzájárulhat 500 forinttal a megállapodás megvalósulásához.

Baumgartner Zsolt Forma-1-es szereplése azután vált kérdésessé, hogy a Mol Rt. a korábbi szándéknyilatkozatához képest múlt csütörtökön módosította a támogatás feltételeit, amit a pilóta menedzsmentje nem tudott elfogadni.

A Baumgartner Teamnek eredetileg hétfőn kellett volna választ adnia a Minardinak.