Négy verseny már biztos Baumgartnernek

2004.01.22. 15:31
A Minardinak kifizetett kétmillió dollárból valamivel kevesebb, mint az F-1-es szezon negyedén állhat rajthoz Baumgartner Zsolt. A menedzsment egyelőre kockáztat, ugyanis nem áll rendelkezésére a teljes idényhez szükséges összeg, de bíznak benne, hogy a folyamatosan érkező felajánlásokból összejön a nyolcmillió dollár.
Szerdán kiderült, hogy Baumgartner Zsolt menedzsmentje képes teljesíteni a Minardi követelményeit, ezért átutalta a csapatnak a nyolcmillió dolláros szponzorpénz első, kétmilliós részletét.

Kétmillióba kerül az első négy futam

A magyar pilótának a teljes összeg viszont még nem áll a rendelkezésére, de reméli, a folyamatosan jelentkező szponzoroknak köszönhetően és a felajánlásokból az is összegyűlik majd.

Csütörtökön az f1racing.net angol internetes oldal arról számolt be, hogy Baumgartner indulása már abszolút biztos a Forma-1-es szezon első négy futamán, mert a kétmillió pontosan ennyi rajthoz állást biztosít neki a Minardival.

"Ha a közel nyolcmillió dolláros összeget nem is sikerülne előteremtenie Baumgartnernek, az első négy versenye már biztosítva van a kétmilliónak köszönhetően" - írja a lap.

Három kontinensen versenyezhet

A 22 éves versenyző így a szezonnyitó Ausztrál, a Maláj, a Bahreini és a San Marinói Nagydíjon mindenképpen ott lesz a rajtrácson. A további tizennégy versenyen való indulása attól függ, sikerül-e a hátra lévő részleteket is időben kifizetnie a menedzsmentnek.

Baumgartneréknek csütörtökig a legutóbbi információk szerint valamivel kevesebb, mint egymillió dollár hiányzik a teljes szezonra elegendő szponzorpénzhez.

A pilóta csütörtökön a Minardi olaszországi központjába utazott, hogy elvégezzék az üléspróbát, majd a napokban kipróbálhassa a csapat Forma-1-es autóját.