Tartózkodik az újdonságoktól a Ferrari

2004.01.26. 16:06
Ez a legjobb autó, amit valaha elkészítettünk" - mondta Ross Brawn a Ferrari technikai igazgatója. Michael Schumacher is bizakodik, jóllehet szakértők szerint konzervatívra sikeredett az autó.
A csapat maranellói székhelyén hétfőn bemutatták a Ferrari idei Forma-1-es autóját, a kevés újdonsággal rendelkező, sokak szerint rendkívül konzervatív F2004-et.

Keskenyebb az előzőnél

Tekintse meg képeinket!
Jean Todt csapatfőnök korábban azt ígérte, hogy a kocsi sokaknak okoz majd meglepetést, s akár így is lehet értelmezni a forradalmi változtatások hiányát.

A szakértők első értékelése szerint az F2004 alig különbözik a tavalyi modelltől, csupán annak továbbfejlesztett változata. Feltűnő még, hogy az autó hátsó része jóval keskenyebb a legutóbbinál.

Brawn: Jelentős előrelépést tettünk

"Újabb jelentős előrelépést tettünk, s szerintem ez a legjobb autó, amit valaha elkészítettünk" - mondta Ross Brawn technikai igazgató. "A fejlesztés során alaposan áttekintettük a 2003-as szezon tapasztalatait. Elemeztük, hogy milyen területeken voltunk erősek, s melyeken kevésbé. Úgy vélem, hogy nem készültünk fel tökéletesen a legutóbbi szabályváltoztatások adta lehetőségekre, de még egyszer nem követtük el ezt a hibát."

Az új Ferrari már teljesítette a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kötelező biztonsági tesztjét, így ezen a héten a pályán is kipróbálják a pilóták.

Montezemolo: Ismét nyerni akarunk

"Készen állunk az új kihívásra, a 2004-es szezonra" - vélekedett a német Michael Schumacher, a Forma-1 történetének egyetlen hatszoros világbajnoka.

Klikka képre!
Luca di Montezemolo Ferrari-elnök szintén roppant bizakodó. "Természetesen ismét nyerni akarunk, pedig jól tudom, hogy már az a szenzáció, ha minket győznek le. Remélem, hogy idén ismét ritkán okozunk majd szenzációt! Nagy csata vár ránk, de a tavalyihoz hasonló végeredményre számítok" - jelentette ki.

A maranellói szupercsapat tavaly is - sorozatban negyedszer - kettős diadalt ünnepelhetett: Michael Schumacher két ponttal előzte meg a második finn Kimi Räikkönent (McLaren-Mercedes), míg az istálló 14-gyel a Williams-BMW-t.