Baumgartner csak egy kört tudott megtenni

2004.01.28. 20:27
Baumgartner Zsolt nyitó valenciai tesztnapját csütörtökre halasztotta a Minardi. Az első magyar Forma 1-es pilóta szerdán mindössze egy kört tudott megtenni új autójával, miután a csapat a délben tervszerűen beiktatott motorcsere után egész délután váltógondokkal küzdött.
"Sajnálom, hogy így alakult, hiszen öt hónapja nem ültem versenyautóban" - mondta Baumgartner. "Mindössze egy teljes kört tudtam megtenni, és mondanom sem kell, a kocsi teljesen más, mint az általam korábban vezetett konstrukciók. Szinte csak a váltás technikája azonos a különböző Forma-1-es autókban, nekem pedig most éppen a váltóm nem működött tökéletesen" - értékelt.

A magyar tehetség hozzátette: délelőtt még csapattársa, Bruni próbálgatta a Minardit, aztán délben egy előre betervezett motorcserét hajtottak végre.

"Sajnos, ez a művelet kicsit elhúzódott, ráadásul amikor kimentem a pályára, a második kanyarban a váltó rendetlenkedni kezdett, ezért fel kellett függeszteni a tesztet. Mire elkészültünk, gyakorlatilag vége volt a napnak, így csupán egyetlen kört tudtam megtenni a pályán, majd be kellett jönnöm a boxba. Sajnálom, mert már mért időket szerettünk volna produkálni. Az autóval való igazi ismerkedés csütörtökre marad" - magyarázta.