Nem lesz cég Baumgartner versenyeztetésére?

2004.01.28. 08:27
A sportminisztérium levelet küldött Baumgartneréknek, amelyben közlik: az ígért négymillió dollárra nem látnak garanciát, a család által felajánlott ingatlanfedezetet nem tudják elfogadni. Válasz eddig nem érkezett.
Továbbra sincs minden rendben a Baumgartner-szerződés körül - értesült a Népszabadság. A Mol Rt. szponzorálásának elmaradása komoly pénzügyi gondokat okoz, de a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium (GyISM) egy hete elküldött hivatalos levelére sem érkezett még válasz a versenyző menedzserétől, Frank Tamástól.

Az Index ezek után hívta fel Frankot, aki nem értette a cikket. "Baumgartner Antal, vagyis a versenyző édesapja kapott levelet, nem én" - jelentette ki. "Én nem is kaphatok levelet a minisztériumtól, mert nem én vállalok garanciát, hanem a család kft.-je" - magyarázta.

A napilap úgy tudja, hogy a levélben a tárca szakértői a menedzsment által ígért négymillió dollárra nem látnak megfelelő garanciát, és a család által felajánlott ingatlanfedezetet sem tudják elfogadni.

A Minardinak fizetendő összeg első részletét, a kétmillió dollárt nem utalta még át a team - a fizetésre azonban haladékot kapott. Amennyiben a sporttárca szakértői úgy látják, hogy nem az eredeti szerződésnek megfelelően garantált a másik fél által ígért négymillió dollár biztosítása, a Baumgartner Zsolttal és Frank Tamással közösen létrehozandó kft. mégsem alakul meg. Gyurcsány Ferenc miniszter több fórumon is hangoztatta: az állam további pénzek előteremtésére nem hajlandó.