Elkészült a Jordan új F-1-es gépe

2004.02.03. 11:16
Hétfőn, Silverstone-ban Nick Heidfeld kipróbálta az új F-1-es Jordan-Fordot. Az autó formája részben a Ferrarira emlékeztet, részben saját megoldásokra támaszkodik. A szponzorok megmaradtak tavalyról, így maradtak a sárga-fekete színek is. Azt viszont még nem tudni, ki lesz Heidfeld csapattársa.
Hétfőn a Jordan istálló is kipróbálta 2004-es autóját, amely az EJ14-es nevet kapta. A kocsival Nick Heidfeld Silvestone-ban, vizes pályán futotta az első köröket.

Csak félig Ferrari

Az EJ14-es külsőre nem sokban tér el elődjétől, a kasztni eleje - ahogy az a legtöbb idei gépre igaz - a tavalyi Ferrarira emlékeztet. Az oldalsó elemek, illetve a motorburkolat és a hátsó szárny saját tervezés, a legérdekesebb megoldások a hátsó szárny lekerekített oldalsó idomai.

A burkolat alatt idén is Ford motor dolgozik majd, és az autó fényezése nem változott a 2003-as gépéhez képest. A tavalyi szponzorok közül maradt a Benson-Hedges, mint főtámogató. Az angol dohánymárkához kapcsolódtak a Bahreini Nagydíj rendezői is, a kocsi motorházán egy nagy 04.04.04 felirat olvasható, amely épp az idei bahreini futam dátuma.

Még mindig Verstappen a legesélyesebb

Az istálló pilótái közül még csak az egyik ismert, nem tudni még, ki lesz Nick Heidfeld társa. Sokáig úgy tűnt, Eddie Jordan Jos Verstappent szerződteti, de a versenyzővel a múlt héten megszakadtak a tárgyalások. A holland szponzora, a Trust elektronikai cég logója viszont látható az új autón, így nem kizárt, hogy mégis a 33 éves pilóta ülhet a volán mögé.

Ezt erősíti meg a Trust szóvivőjének nyilatkozota is, amelyet az f1racing.net weboldalnak adott: "Még mindig tárgyalunk Eddie Jordannel, hogy Verstappen a csapathoz kerülhessen. Reméljük, mielőbb sikerül megállapodásra jutnunk."

Szerdától egész héten át továbbra is Heidfeld teszteli az autót Silverstone-ban.