Újabb F-1-es versenyző kötött ki a kórházban

2004.02.05. 16:42
A Toyota pilótája, Olivier Panis csütörtökön kicsúszott a barcelonai Forma-1-es pálya harmadik kanyarjában, és alaposan összetörte az autóját. Ő maga nem sérült meg, de nem sokkal a baleset után látászavarokra panaszkodott, ezért kórházba vitték. Szerdán, két kanyarral előrébb a sauberes Massa bukott.
Csütörtök délután kórházba szállították Olivier Panist, a Toyota csapat pilótáját, aki kocsijával balesetet szenvedett a barcelonai Forma-1-es pályán.

Panis kétszázzal ütközött

A francia pilóta a célegyenes utáni harmadik kanyarban, közel kétszáz kilométeres sebességnél csúszott le autójával az aszfaltról, majd a gép hátuljával ütközött a gumifalnak.

A harminchat éves versenyző saját maga szállt ki a roncsból, de nem sokkal később látási problémákra panaszkodott, ezért egy közeli kórházba vitték.

Valószínűleg a pilóta hibázott

Panis alig több mint egy napon belül a második versenyző, aki balesetet szenvedett Barcelonában, szerdán reggel a sauberes Felipe Massa az első kanyar előtt járt szerencsétlenül , amikor a kocsijáról leszakadt az egyik kerék. A fiatal brazil szintén kórházba került, de rövid kivizsgálás után kiengedték.

A Toyota nem sokkal Panis bukása után - Cristiano da Mattával a volánnál - folytatta a tesztelést, mert az összetört gépen strukturális problémát nem talált a szerelőcsapat, vagyis valószínűleg vezetői hiba okozta a kicsúszást.