Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Schumacher akár egy tankkal is szembeszállhatna

2004.02.06. 13:13
Michael Schumachernek a 2004-es szezonra új bukósisakot készítettek. A speciális fejvédő olyan szilárd, hogy elbír akár egy tankot is. Az ára 15 ezer euró, de mégsem tökéletes, mert nehezebb, mint egy átlagos fejvédő.
Michael Schumacher a pályákon F-1-es autókkal versenyez, viszont sisakszállítója, a Schubert erre a szezonra olyan fejvédőt készített a számára, amelyben akár tankokkal is szembe szállhatna.

Ötven tonnát is kibír

A német cég olyan szilárd bukósisakot épített, amely azt is kibírja, ha átmegy rajta egy lánctalpas.

A gyár ráadásul nem csak állítja, hogy kibírja a hihetetlen terhelést a terméke, hanem be is bizonyította: a próbák alatt tényleg átmentek rajta egy tankkal, ám az mégis megtartotta az alakját. A sisaknak nagyjából ötven tonna terhet kellett kibírnia, mert ennyit nyomnak a német hadseregnél használatos Leopard márkájú tankok.

Az RF 1.5-ös modell többrétegű szénszálas műanyagból készült, kétszer olyan erős, mint egy mindennapi F-1-es sisak, az ára viszont négyszer annyi, tizenötezer euró (kb. négymillió forint).

A nagy tömege viszont probléma

"Kétszer olyan hatékonyan nyeli el az energiát és kétszer olyan szilárd, mint bármelyik sisak, amelyet eddig viseltem" - dicsérte az életmentő felszerelést Schumacher.

A hatszoros világbajnok viszont az RF 1.5-ös modell hátrányait sem hallgatta el: "A tömege viszont jelentős, nehezebb, mint egy átlagos bukósisak. Könnyíteni kellene rajta, mert így hosszú távon nem túl kényelmes viselni."

A legújabb fejvédőt idén nem csak Michael Schumacher fogja viselni, az RF 1.5-ös modellben vezethet a ferraris öccse, Ralf Schumacher, valamint csapattársa Barrichello is. A hírek szerint a sisakot kipróbálta David Coulthard is, de a feje túlzottan nagy és szögletes volt, ezért át kellett tervezni számára az alapmodellt.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.