Ecclestone: 'Raikkönen lesz a világbajnok'

2004.02.11. 18:33
A Forma-1 irányítója közismerten Michael Schumacher-szurkoló, de idén úgy gondolja, nem kedvence, hanem annak egyik legnagyobb riválisa, Kimi Raikkönen nyeri a világbajnokságot. A Ferrari viszont a teszteken eddig jobban ment, mint a finn McLaren-Mercedese.
Az utóbbi években a Forma-1 uralkodója lett Michael Schumacher, zsinórban négy vb-címet nyert, így összesen már hat elsőségnél tart. Bernie Ecclestone, a Forma-1 irányítója sosem titkolta, hogy a német kedvenc pilótája, és minden egyes szezon elején el is mondta, Schumachernek drukkol, és biztos is benne, hogy a ferraris lesz a szezon végén az első.

"Azt szeretném, ha Schumacher nyerne"

Idén viszont részben megváltozott az angol multimillliárdos véleménye: még mindig Schumachernek szurkol, de Kimi Raikkönent tartja a 2004-es világbajnokság első számú esélyesének.

"Azt szeretném, ha a világbajnokságot idén is Michael Schumacher nyerné, de szerintem ezúttal Raikkönen lesz a bajnok - nyilatkozta az első futam helyszínén, Ausztráliában.

Ecclestone véleményével a kisebbséghez tartozik, hiszen a legtöbb szakértők úgy gondolja, a hatszoros bajnok megőrzi az első helyét.

"Raikkönenre tenném a pénzem"

"Ha egy sportágnak olyan nagy egyénisége van, mint Michael Schumacher, az emberek nagy része azonosul vele, és azt szeretné, ha minél tovább győzne. A német pilóta az F-1 imázsának meghatározója, bárhol is ejtik ki a Forma-1 nevet, a szurkolók rögtön rá gondolnak. Viszont ha idén fogadnom kellene, ki lesz az első a szezon végén, Raikkönenre tenném a pénzem. Nekem idén ő a favoritom" - discérte a Ferrari és a McLaren versenyzőjét is a 72 éves üzletember.

A Ferrari a teszteken jobb volt a McLarennél

A téli felkészülésen látottak alapján eddig mindenképp Schumachernek van nagyobb sansza a győzelemre, hiszen az új Ferrari autó szinte az összes teszten remekül ment, míg a McLaren gépének a gyorsaságával és a megbízhatóságával is gondok voltak.

A mcLarenes Raikkönen épp hétfőn jelentette ki, aggódik az MP4/19-es modell problémái miatt.