Csapattársa megjavította Baumgartner rekordját

2004.02.12. 11:49
Baumgartner csapattársa, az olasz Gianmaria Bruni közel másfél másodperccel futott jobb köridőt a magyarnál a Minardi misanói tesztjén. A kétnapos gyakorláson a csapat versenyzői összesen majdnem két futamnyi kilométert tettek meg az új, PS04B kódjelű modellel, a legkisebb műszaki gond nélkül. Paul Stoddart csapatfőnök a kocsi mellett Baumgertnerrel és Brunival is különösen elégedett volt.
A Minardi szerdán befejezte a misanói tesztelését, a gyakorlás második napján Baumgartner csapattársa, Gianmaria Bruni vezette a csapat új gépét, a PS04B jelű modellt. Az olasz pilóta hatvannégy kört tett meg az Adriai-tenger közelében fekvő pályán, legjobb ideje pedig 1:09,627 volt, amely majd' másfél másodperccel jobb Baumgartner kedden felállított Minardi-rekordjánál.

"Remek az új autó"

Akárcsak a magyar pilóta egy nappal korábban, szerda este Bruni is ellgedetten értékelte a tesztet. "Az új autó remek, tetszenek a módosítások. Az új komponenseket próbálgattuk, és összehasonlító tesztet végeztünk, a keddi abroncsok és az általam használt gumik között. A köridőmmel elégedett vagyok, és nagyon örülök az eredménynek" - nyilatkozta a 22 éves versenyző.

Massimo Rivola, a Minardi csapatmenendzsere szerint a legfontosabb, hogy jól haladnak a fejlesztésekkel. "Szerdán a csapat folytatta az autó új alkatrészeinek kipróbálását, a nap második felében pedig a Bridgestone mérnökeivel a gumikat teszteltük. Bruni ideje nagyon jó, ami azt bizonyítja, hogy a helyes irányba fejlődik az új autó" - mondta Rivola.

"A pilóták hibátlanul vezettek"

A csapatfőnök Paul Stoddart az istálló és a kocsi mellett külön megdicsérte mindkét pilótáját, Baumgartnert és Brunit is.

"Mindig lenyűgöző látvány egy új F-1-es autót először a pályán látni, az pedig, hogy a PS04B két napon át, majdnem két egész verseny távját teljesítve a legkisebb hiba nélkül ment, még elégedettebbé teszi az istállót. A megbízhatóság minden csapatnak probléma lehet idén, de a mi autónk remekül teljesített ezen a téren. Bruni és Baumgartner hibátlanul vezettek, az olasz lenyűgöző köridőt futott" - értékelte a két tesztnapot az ausztrál csapattulajdonos.

A Minardi Misanóban összesen 128 kört futott, amely nagyjából 520 kilométert jelent. Az istálló a március 7-i, melbourne-i szezonnyitó futam előtt még egyszer, a jövő héten, Imolában fog tesztelni.