Mária
-6 °C
-2 °C

Lauda: Schumachernek soha nem volt ilyen kevés esélye

2004.02.13. 11:15
A háromszoros osztrák világbajnok, Niki Lauda szerint a címvédőnek imádkoznia kell a győzelmekért. A Ferrarival is versenyző korábbi bajnok elmondta, hogy az olasz csapatot semmi esetre sem szabad leírni.
A német Bild című napilap az osztrák Niki Laudát kérte esélylatolgatásra a jövő évi Forma-1-es szezonnal kapcsolatosan. Lauda pedig ezúttal is meghökkentette Schumi szurkolóit, csakúgy, mint legutóbb 2002-ben, amikor azt nyilatkozta, hogy hamarosan egy majom is képes lesz elvezetni a Ferrarit, olyan kiváló technikai megoldások vannak benne.

Lauda a gumikkal indokol

A háromszoros osztrák bajnok kijelentette: Schumachernek soha nem volt ilyen kevés esélye a világbajnoki címre, mint ebben az évben. Így indokolt: "hibátlanul és pontosan kell vezetnie, mert a Bridgestone-gumik idén is rosszabbak lesznek. A japánoknak újítaniuk kell, különben Schumacher számára csak az imádkozás marad."

Lauda nem titkolta, a legnagyobb favoritnak a Williams-BMW-t tartja, és Ralf Schumachert, de hozzáteszi, csak akkor nyerhet, ha lehiggad. Emlékeztetett viszont arra, hogy a Ferrarit soha semmilyen körülmények között nem szabad leírni, de jelenleg úgy érzi, elmaradtak a fejlődésben.

Häkkinen is Schumacher-vereséget vár

Montoyáról szólva elmondta, neki is komoly esélyei vannak, de csak akkor, ha rendre kedvező pozícióból rajtol, mert "hajlamos arra, hogy gyorsan elveszítse a motivációját".

Az esélyeket illetően eddig többen megnyilvánulták már, a jelenlegi pilóták közül Alonso és Webber, a korábbiak közül Mika Häkkinen, és mindannyian trónfosztást várnak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.