Lauda: Schumachernek soha nem volt ilyen kevés esélye

2004.02.13. 11:15
A háromszoros osztrák világbajnok, Niki Lauda szerint a címvédőnek imádkoznia kell a győzelmekért. A Ferrarival is versenyző korábbi bajnok elmondta, hogy az olasz csapatot semmi esetre sem szabad leírni.
A német Bild című napilap az osztrák Niki Laudát kérte esélylatolgatásra a jövő évi Forma-1-es szezonnal kapcsolatosan. Lauda pedig ezúttal is meghökkentette Schumi szurkolóit, csakúgy, mint legutóbb 2002-ben, amikor azt nyilatkozta, hogy hamarosan egy majom is képes lesz elvezetni a Ferrarit, olyan kiváló technikai megoldások vannak benne.

Lauda a gumikkal indokol

A háromszoros osztrák bajnok kijelentette: Schumachernek soha nem volt ilyen kevés esélye a világbajnoki címre, mint ebben az évben. Így indokolt: "hibátlanul és pontosan kell vezetnie, mert a Bridgestone-gumik idén is rosszabbak lesznek. A japánoknak újítaniuk kell, különben Schumacher számára csak az imádkozás marad."

Lauda nem titkolta, a legnagyobb favoritnak a Williams-BMW-t tartja, és Ralf Schumachert, de hozzáteszi, csak akkor nyerhet, ha lehiggad. Emlékeztetett viszont arra, hogy a Ferrarit soha semmilyen körülmények között nem szabad leírni, de jelenleg úgy érzi, elmaradtak a fejlődésben.

Häkkinen is Schumacher-vereséget vár

Montoyáról szólva elmondta, neki is komoly esélyei vannak, de csak akkor, ha rendre kedvező pozícióból rajtol, mert "hajlamos arra, hogy gyorsan elveszítse a motivációját".

Az esélyeket illetően eddig többen megnyilvánulták már, a jelenlegi pilóták közül Alonso és Webber, a korábbiak közül Mika Häkkinen, és mindannyian trónfosztást várnak.