Gyöngyi
2 °C
13 °C

'Montoya tíz percig szidta a Williams vezetőit'

2004.02.13. 12:48
A Williams-BMW technikai igazgatója, Patrick Head pénteken elárulta a BBC-nek, szerinte miért igazol a szezon végén a McLarenhez Juan Pablo Montoya: "A francia futamon átkokat szórt a csapatra, megfeddtük, de ő ezt nem tudta elviselni, és úgy döntött, elhagyja az istállót".
Juan Pablo Montoyáról csütörtökön mondta el a német Bild című lapnak a korábbi háromszoros világbajnok Niki Lauda, hogy az idei vb egyik esélyese, viszont "hajlamos arra, hogy gyorsan elveszítse a motivációját".

"Az ujjára koppintottunk"

Az osztrák klasszisnak valószínűleg teljesen igaza van, hiszen az ő véleményét erősíti Patrick Head, a Williams-BMW technikai igazgatójának pénteki, BBC-nek adott nyilatkozata is, amelyben a szakember felfedi, miért is hagyja el a szezon végén eddigi istállóját a kolumbiai, és lesz a McLaren pilótája.

"Juannak biztosan nem tetszett, hogy az ujjára koppintottunk a Francia Nagydíj utáni csapatülésen. Meggyőződésem, hogy akkor döntötte el, aláír a McLarenhez" - árulta el Head.

Az említett versenyen a két Williams-BMW kilométerekkel száguldott a mezőny előtt az első és a második helyen, amikor eljött a tankolások ideje. A boxkiállások rendben lezajlottak, viszont Montoya sérelmezte, hogy Ralf Schumacher - szerinte - eldönthette, csapattársa előtt vagy után akar a depóba menni.

Káromkodott, majd morcoskodni kezdett

"A kerékcserék után jó tíz percen át trágárságokat szórt a csapatvezetésre a rádión keresztül, keményen szidott mindenkit. Ezután megsértődött, durcáskodni kezdett, és legalább 15 másodperccel lemaradt Ralftól" - tárta fel a dél-amerikai gyerekes természetét a technikai igazgató.

Montoya butaságát tetézi, hogy ha nem morcoskodik, később megnyerhette volna a versenyt:"Ralf Schumacher a futam vége felé egyszer lesodródott az ideális versenyvonalról, és ha a kolumbiai a nyomában marad, elmehetett volna mellette."

A német végül simán győzött Franciaországban, Montoya pedig jócskán, majd 14 másodperccel lemaradva futott be másodiknak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.