Zsuzsanna
-2 °C
7 °C

Haug nem érti Schumachert

2004.02.17. 16:57
A Forma-1-ben szereplő Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug szerint a Ferrari lemaradt valamelyest a tesztelésben, legjobb esetben is a második helyen áll. Haug beszélt arról is, hogy Räikkönen feltehetően szerződést hosszabbít velük, és nem tudja mire vélni, hogy Schumacher a Renault-t erősebbnek tartja az ő istállójánál.
Meglepő nyilatkozatot tett a hétvégén a címvédő Michael Schumacher, amikor azt mondta: a Reanult idén jobb lesz, mint a McLaren. A német Bild Norbert Haugot, a csapat vezetőjét kérdezte az esetről.

A kilencedik konstruktőr-bajnoki címére hajt a McLaren

Elsőként felvetették neki, hogy a csapatuk elbizonytalanítása lehetett-e a hatszoros világbajnok célja? Haug így felelt: Elképzelni sem tudom, mire gondolhatott Michael, amikor ezt a nyilatkozatot adta. Azt elfogadom, hogy ebben az időszakban számos fellengzős interjú látott napvilágot, és ez is csak egy volt a sok közül. Azt azonban megjegyezném, hogy a szakértők úgy tartják: az aktuális rangsor szerint legjobb esetben is csupán a második helyen áll a Ferrari, de az is könnyen meglehet, hogy csak a harmadikon."

Az esélyekről szólva elmondta: "biztos vagyok benne, hogy a Ferrari erős lesz, a Williams és a Renault is megtette a kötelező lépést előre, és úgy gondolom, nem árt vigyázni a BAR-ral sem. De mit is mondhatnék? Mi nyerjük meg a vb-t, kilencedszer."

Räikkönen várhatóan hosszabbít

Haug nem titkolta, szeretné látni a Ferrarit, de mivel titokban tesztelnek, erre nincs lehetőség. "Mi ennek ellenére nem fogunk elrejtőzni. A tesztek nem sikerültek rosszul, de pontosak tudjuk, ez még csak kis lépés, a versenyeken kell a legjobbnak lennünk."

A finn Kimi Räikkönennel kapcsolatosan megemlítette, hogy várhatóan sor kerül az idény végén lejáró szerződésének meghosszabbítására, mégha a Ferrari is szeretné magához édesgetni a pontverseny tavalyi második helyezettjét.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.