'Többé nem fogok megtörni'

2004.02.19. 16:55
Az új Williams-BMW remekül fut a téli F-1-es teszteken, Ralf Schumacher nem is titkolja, ilyen jó autója még egyik F-1-es szezonja előtt sem volt. Ráadásul a kisebbik Schumacher motiváltabb, mint valaha, idén tényleg nem fog lelassítani akkor sem, ha a testvérével kell versenyeznie.
A Williams-BMW nagy feltűnést keltett januárban, amikor bemutatta az új autóját: a kocsi eleje az eddigiektől eltérően néz ki, két agyarra emlékeztető pillér tartja az első vezetőszárnyat.

Az új, radikális megoldással a teszteken remekül fut a kocsi, Montoya épp szerdán döntötte meg vele a valenciai pálya körrekordját. A Williams másik versenyzője, Ralf Schumacher januárban Barcelonában futott pályacsúcsot, és nagyon elégedett az FW26-os kasztnival.

"Elégedettek vagyunk az új géppel"

"Ennél jobb kocsival még sosem kezdhettem az idényt. Ha sikereket akarunk elérni, az autónak már a szezon első futama előtt versenyképesnek kell lennie. Tavaly hibáztunk, idén viszont elégedettek vagyunk az új géppel" - nyilatkozta az ITV-F1.co.uk internetes újságnak a német pilóta.

A 28 éves versenyző az ellenfelekről is szót ejtett, elmondta, a Ferrari a legnagyobb rivális, de a McLarent sem szabad leírni. A Renault-t viszont, Michael Schumacherrel és annak csapattársával, Rubens Barrichellóval szemben nem sorolja a vb-esélyesek közé.

"A BAR lehet a meglepetéscsapat"

A téli teszteken körrekordokat halmozó BAR-Honda viszont, még akkor is ha a teljesítményüket rendre kevés üzemanyaggal érték el, meglepetésekre lehet képes.

"Még ha kevés benzinnel köröztek is, kétségtelenül gyorsak. Ha a kocsijuk tényleg ilyen jó, új ellenféllel kell számolnunk"- dicsérte a BAR-t a fiatalabbik Schumacher, aki a bátyjáról is ejtett néhány szót.

"Nem veszem vissza a gázt"

"Többé nem fogok megtörni Michaellel szemben, nem fogom visszavenni a gázt, ha őt látom a visszapillantó tükrömben vagy magam előtt. Mindent bele adok majd, hogy legyőzzem. Tudom, már mondtam ezt, de ezúttal tényleg nem tréfálok" - bizonygatta elszántságát a hét évvel fiatalabb Ralf.

Mióta a hatszoros világbajnok öccse is a Forma-1-ben versenyez, rengeteg kritika érte: nem képes kiemelkedni a testvére árnyékából, és megijed, ha a pályán ellene kell versenyeznie.