Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Máris megújult az idei Ferrari

2004.02.20. 18:19
Egy angol honlap képén jól látható, hogy a kocsi, amellyel Schumacher a hét utolsó napjaiban tesztelt, teljesen más, mint az, amelyiket az istálló január 26-án bemutatott.
A Ferrari január 26-án mutatta be az idei szezonra tervezett autóját, amely az F2004-es kódnevet kapta. A bemutatón a Ferrari mérnökei megemlítették ugyan, hogy az első tesztek tapasztalatai után egy-két helyen változhat a kasztni formája az első, ausztráliai futamig, de arra senki nem gondolhatott, hogy az istálló új karosszériát tervez.

Új autót próbált ki Schumacher

Az autosport.com internetes honlap pénteki, a Ferrari mugellói tesztjén készült fotóján viszont egy szinte teljesen új kocsi látható, a kasztni minden pontja megváltozott.

Az autó orra az eddigi ívelt forma helyett nagyjából negyven centiméterrel a legeleje előtt megtörik, és a föld felé mutat.

Az oldalso levegőnyílások magassabbak és rövidebbek lettek, annyival kisebbek, hogy alig fér el rajtuk a két szponzor logójának a matricája. Így a hátsó kerék és a kasztni vége között meglehetősen nagy szabad tér nyílt, és nem jutott hely az általában minden F-1-es kocsinál standard, felfelé ívelő légterelő fülnek. Ehelyett a kasztnitörzstől elkülönülő, valamilyen más felfüggesztési módszerrel rögzített szárny került a hátsó kerekek elé.

Egyelőre a gyár nem kommentálta a fotót

Változott a motorburkolat a formája is: a karosszéria ezen része szintén lerövidült, a végét mintha levágták volna.

A kétségtelen újításokról a Ferrari még nem számolt be hivatalosan, de valószínű, hogy a kép nyilvánosságra kerülte után ezt már nem fogja tudni elkerülni.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!