Schumacher: 'Mindenki arra vár, veszítsek'

2004.02.26. 11:26
"A harcteret nem fogom csata nélkül elhagyni" - fogadkozik egy héttel a Forma-1 idei rajtja előtt Michael Schumacher, aki jelenleg a Williamset és a Reanult-t tartja a Ferrari legnagyobb riválisának. A címvédő a trónjára törő öccséről azt mondta, most kezdettől fogva olyan autóban ül, amelyben esélyes a világbajnokság megnyerésére, de vele mindenképpen számolnia kell.
A hatszoros világbajnok, jelenlegi címvédő Michael Scumacher a Williamset és a Renault-t tartja a Ferrari legfőbb vetélytársainak a jövő hét végén rajtoló idei Forma-1-es idényben. "Az első eredmények láttán a McLarennel számoltam, mint fő riválissal, de az utóbbi elemzések már mást mutatnak" - mondta a pilóta a német Bildnek adott nyilatkozatban.

Bocsánatot kérünk, és kész

Az idősebb Schumacher az utóbbi napokban kisebb párbajt vívott öccsével Ralffal a tesztelések során: előbb a williamses fivér volt gyorsabb, majd Michael döntött körrekordot Imolában az F2004-essel.

A testvérharcról szólva Schumacher bevallotta, érzi, öccse egyszer le fogja győzni, ráadásul Ralf most olyan autóval vághat neki a szezonnak, amellyel a kezdettől fogva a világbajnoki címre hajthat. "Kettőnk között harc lesz, de csak a pályán, igazi harag sohasem lehet közöttünk" - mondta a hatszoros bajnok, és utalt kettejük közel négy ével ezelőtti afférjára is.

2000-ben, Barcelonában az idősebb Schumacher nem engedte el egy előzésnél Ralfot, leszorította pályáról, annak érdekében, hogy csapattársa, Barrichello megelőzhesse testvérét. "Ha valaki hibát követ el, bocsánatot kér, és ezzel el van intézve a dolog" - fogalmazott nagyvonalúan a ferraris.

"Igen, és?"

Az öccsnek jelenleg gondjai vannak a Williamsszel az új szerződése megkötésével, de Michael azt mondja, testvére kinőtt már abból a korból, hogy tőle kérjen tanácsot. "Egyedül hozza meg a döntéseit", véli.

Arra a felvetésre, hogy Ralf világbajnok akar ugyan lenni, de amíg testvére a pályán van, ez elég nehéz, a címvédő hűvösen reagált:"Igen, és? Jó ez így. Erre gondolnia kell, ahogyan én is így gondolok a többiekre. A nagy cél az én legyőzésem. Most erről van szó, mindenki arra vár, hogy veszítsek. Nincs ezzel semmi bajom. Nem félek, és a harcteret nem fogom csata nélkül elhagyni.