Aladár, Álmos
-1 °C
9 °C

A menedzser

2004.03.07. 15:42
Baumgartner Zsolt ügyeinek intézője a volt kézilabdajátékos, mérnök, üzletember, Bernie Ecclestone barátja, Frank Tamás.
A menedzser - Frank Tamás Ha valaki ma (Baumgartner Zsolt vagy a Magyar Nagydíj kapcsán) Frank Tamás nevét említi, nemigen tudja, hogy a sikeres üzletember egykor zenei pályára készült. A budapesti Kertész utcai gimnáziumban Demjén "Rózsival" járt egy osztályba, Presser "Pici" pedig egy évfolyammal alattuk készült a nagybetűs életre. Kitűnően zongorázott, Tabányi Mihálytól harmonikázni tanult, így nem túlzás azt állítani, hogy a zene volt a mindene.
Karrier állomások
Képzettsége: gyengeáramú villamos üzemmérnök
Kandó Kálmán Felsőfokú Technikum
Magyar Rádió (hangmérnök)
Szüleivel kivándorol Ausztriába
Az osztrák kézilabda-válogatott tagja
1981-ig egyéni vállalkozó (bécsi kereskedő)
1981-ben Gerstl Péterrel megalakítja az Ostermann Kft-t
1994-től a Magyar Nagydíj egyik szervezője
2003-tól Baumgartner Zsolt menedzsere
Ezek után kissé meglepő, hogy a Kandó Kálmán Felsőfokú Technikumban folytatta tanulmányait, s gyengeáramú üzemmérnöki diplomát szerzett. Igaz, közben a zenéléssel sem hagyott fel, viszont hivatásul mégsem a pop szakmát választotta. A Magyar Rádiónál helyezkedett el, ahol hangmérnökként dolgozott. Közben aktívan sportolt (a Honvéd-tartalékban focizott, a Postásban és a Vasasban kézilabdázott), ami a későbbiekben meghatározóvá vált az életében, igaz, nem Magyarországon, ugyanis a szülőknek elegük lett a hangzatos szocializmusból, s az egész család Ausztriába disszidált. Alig néhány héttel odaérkezésük után az ifjú Frank Tamás osztrák állampolgárságot kapott, mivel így az olimpiai selejtezőkön már az osztrák kézilabda-válogatott tagjaként szerepelhetett. Hamar rájött, a kézilabdából nem tud megélni, így először turistaboltot nyitott, majd miután megnősült, feleségével divatáru-kereskedést nyitott Bécs leghíresebb utcájában, a Mariahilfer Straßén. Abban az időben más magyar kereskedőknek is volt üzletük azon a környéken, többek között Gerstl Péternek, akivel hamar egymásra találtak. (Gerstl Frank Tamás húgát vette feleségül.) A két külön családi vállalkozás 1981-ben, Ostermann néven egyesült, s amikor a politikai viszonyok ezt lehetővé tették, akkor magyar cégekkel is kapcsolatba lépett. Ausztriában üzletláncot, Magyarországon kaszinót üzemeltettek, amikor 1994-ben a Magyar Nagydíjat jegyértékesítését is megszerezték. Az első év nagyjából 50 millió forintos bukást eredményezett számukra, a következő esztendőben azonban kétszer annyi nézőt csalogattak ki a pályára, s a bevétel is megduplázódott. Ma Frank Tamás - amellett, hogy Baumgartner Zsolt menedzsere, valamint az Ostermann Forma-1 Kft. egyik tulajdonosa - az egyetlen igazi kapocs Bernie Ecclestone F-1-főnök és a magyar verseny között. Több F1-es csapatfőnököt mondhat barátjának, s a világbajnokságot lebonyolító, szervező cégekkel is szoros kapcsolatban áll. Esetenként jelen van azokon a tárgyalásokon, ahol a Forma-1 fontos döntései születnek, sőt alkalmanként befolyásolni is tudja azokat.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.