Ralf Schumacher még egyszer tárgyal a Williamsszel

2004.03.09. 13:27
Úgy tűnik, a német Ralf Schumacher menedzsere, Willi Weber blöffölt, amikor hétfőn azt állította, hogy megállapodott a Renault főnökével a pilóta csapatváltásáról. A huszonnyolc éves versenyző egyelőre nem igazol a Williamstől a franciákhoz, az utolsó Ralf Schumacher-Frank Williams találkozót április elején ejtik meg. Ha akkor sem tudnak megállapodni, valószínűleg tényleg következhet a Renault.
Hétfőn a Bild című német lap Willi Webert, Ralf Schumacher menedzserét idézve arról adott hírt, hogy a 28 éves versenyző 2005-től a Renault csapathoz szerződik. Bár a szerződést még nem írták alá, Weber azt állította, mindenben megállapodott Flavio Briatoréval, a francia istálló csapatfőnökével.

Weber a világsajtót is átverte

"A szerződés aláírása puszta formalitás" - nyilatkozta hétfőn Weber a Bildnek, majd az összes internetes Forma-1-es honlap szinte tényként közölte a német csapatváltását, még azt is tudni vélték, hogy tizennyolcmillió eurót, a Williamsnél kapott pénz másfélszeresét, fogja keresni évente.

Briatore csak kedden reagált a menedzser kijelentésére, ám mindenkit meglepett, mivel cáfolta a megállapodást Ralf Schumacherrel, bár azt megerősítette, beszélt annak menedzserével.

"Ralf Schumacherről nem esett szó"

"Találkoztam Willi Weberrel Melbourne-ben, és nem tagadom, hogy beszéltünk is, de ezek csak baráti diskurzusok voltak. De hogy Ralf Schumacher a Renault-hoz szerződne, arról nem esett szó" - mondta kedden a Renault főnöke.

Briataore szavait hallva pedig kedden Weber is módosított a nyilatkozatán, kijelentette, még egyszer leül tárgyalni Sir Frank Williamsszel a pilóta 2004 végén lejáró szerződésének meghosszabbításáról.

"Ralfot nem lehet az orránál fogva vezetni, ha az utolsó találkozón, Bahreinben sem tudunk megállapodni Frank Williamsszel, máshoz írunk alá" - szólt dühödten Weber, aki április első hétvégéjére, a Bahreini Nagydíj idejére szervezte meg az utolsó találkozót.

A menedzser a Williamsre akart ráijeszteni

Ralf Schumacher hosszabbítási tárgyalásai a Williamsnél akkor akadtak meg, amikor a csapatfőnök tizenkétmillió euróról a felére akarta csökkenteni a pilóta éves fizetését. Ha a brit istálló elengedné Schumachert, mindkét jelenlegi sztárpilótáját elvesztené: a kolumbiai Juan Pablo Montoya már múlt év novemberében nyilvánosságra hozta, hogy 2005-től a McLaren-Mercedes versenyzője lesz.