Tűz ütött ki a Ferrari-gyárban

2004.03.17. 12:45
A Ferrari olaszországi központjában szerda hajnalban lobbantak fel a lángok. A maranellói gyár F-1-es részlegében nem keletkezett kár.
Keddről szerdára virradóra tűz ütött ki a Ferrari autógyárban. A konszern maranellói központjának egyik irodájában nem sokkal éjfél után, feltehetően valamilyen elektromos hiba miatt lobbantak fel a lángok, amelyek átterjedtek a gyártósorokra is. A tüzet még éjszaka eloltották.

Egyelőre nem tudni pontosan, mekkora kár keletkezett a létesítményekben, de a Ferrari szóvivője szerint a tűzoltók mentették meg az épületeket a teljes pusztulástól. Azok a hangárok, ahol a márka Forma-1-es felszereléseit készítik, nem sérültek.

A tűzoltókon múlott

"A tűz az utcai autók motorgyártó részlegében tett kárt, a Forma-1-es létesítmények nem sérültek. Csak a tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhető, hogy nincsenek komolyabbak veszteségek" - nyilatkozta a szóvivő az f1racing.net internetes honlapnak.

A Ferrari F-1-es kellékei már nem voltak a gyár területén, mivel azokat a hét elején Malajziába, a hétvégi verseny helyszínére szállították.