Szabina
5 °C
11 °C

Ralf Schumacher a Williamsnél maradhat

2004.03.24. 14:48
A Williams-BMW német pilótájának, Ralf Schumachernek az idény végén lejár az istállóval kötött szerződése, ám az utóbbi hónapok hosszabbítási tárgyalásai nem hoztak eredményt. A versenyző menedzsere a Toyotát és a Renault-t is megkereste, mert nem akarta elfogadni a Williams csökkentett fizetési ajánlatát, de úgy látszik, végül mégis az angolokkal állapodik meg, így a fiatalabbik Schumacher 2005-ben is BMW-motoros autót vezethet.
Az utóbbi hónapokban többször is felmerült, hogy a Williams-BMW német versenyzője, Ralf Schumacher az idény végén elhagyja jelenlegi csapatát. A fiatalabbik Schumachernek 2004 végén lejár a williamses szerződése, és előbb a Toyotával, majd a Renault-val, aztán újra a Toyotával hozták össze. A japán gyár egyelőre nem tagadta, hogy tárgyalna a 28 éves pilótával, a franciák viszont, azok után, hogy Willi Weber a német menedzsere kész tényként közölte, védence hozzájuk igazol, cáfolták a megállapodást.

A Toyota volt a legkomolyabb érdeklődő

A Williams vezetői is a Toyota-kapcsolatot ismerték el, viszont hangoztatták, Ralf Schumacher egyelőre még az ő pilótájuk, és készek megegyezni vele. Az egyezséget eddig a pénzügyi nézeteltérések hátráltatták, Sir Frank Williams tizenkétmillió dollárról hat millióra akarja csökkenteni a bérét, míg Weber négy-hat milliós emelést próbál kicsikarni.

A menedzser keddi nyilatkozatából viszont az vehető ki, a feleknek a sok huzavona után sikerül megállapodniuk, sőt, az üzletember azt is cáfolta, hogy eddig a pénzen vitatkoztak volna.

Kisebb alapfizetés, több prémium

"Úgy néz ki, meg tudunk egyezni a Williams vezetőivel. A végleges megállapodáshoz persze még kell egy kis idő, hiszen ez nem olyan helyzet, amelyben azonnal igent vagy nemet lehetne mondani. A leglényegesebb kérdéseket viszont már elrendeztük - mondta a Reutersnek Weber.

A hosszadalmas tárgyalások után a pilóta fizetése csökkenni fog, viszont ha jól szerepel, több prémiumot kaphat, mint eddig.

Akár többet is kereshet

"Nem igaz, hogy a pénzkérdés lett volna a megegyezés gátja. Tény, hogy Ralf kevesebbet fog keresni, mint idén. Az alapbére csökken, viszont a prémiumok, amelyeket a győzelmekért, illetve a dobogós helyekért fog kapni, növekednek, így elképzelhető, hogy mégis ugyanannyit, esetleg valamivel többet kap majd, mint ebben az évben" - tárta fel valamennyire a részleteket a menedzser, aki Michael Schumacher ügyeit is kezeli.

Az már tavaly eldőlt, hogy a Williams-BMW kolumbiai pilótája, Juan Pablo Montoya 2005-től a McLarennél folytatja karrierjét, és valószínű, hogy a kék-fehér istálló nem akarja a következő szezont két új pilótával kezdeni, ezért mindenképp meg akarja tartani Ralf Schumachert.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.