A homoktól félnek Schumacherék

2004.03.29. 18:46
A hétvégi Bahreini Nagydíjon a sivatag okozhatja a legnagyobb problémát a csapatoknak: ha túl sok por jut a motorba, lerobbannak a kocsik. Michael Schumacher, Jenson Button és a BMW mérnöke is panaszkodik.
Az eddigi két futamon biztosan győztes Michael Schumacher tart attól, hogy a hétvégi Bahreini Nagydíjon döntő szerepet játszik majd a homok, a sivatag közepén elterülő pályán gondot okozhat a motorokba jutó por.

"Tönkre mehet a motor"

Tudjuk, hogy a szervezők mindent megtesznek azért, hogy a sivatagi versenyt ne befolyásolja a természet, de mindenki bizonytalan. Ha túl sok por jut a motorba, az akár tönkre is mehet" - nyilatkozta hétfőn a Ferrari hatszoros világbajnok német szupersztárja.

A szervezők egy speciális ragasztóval kívánják a pályán kívül tartani a homokot, s arról biztosították a pilótákat, hogy nem lesz problémájuk az el-manámai pályán. A csapatok azonban kételkednek ebben.

"Biztosan poros lesz az aszfalt"

"Szinte biztosak vagyunk abban, hogy a homok bekerül a pályára. Ez nem csak a gumik tapadását ronthatja, hanem a motoroknak is gondot okozhat, így a szokásosnál fontosabb lesz a légszűrő feladata" - mondta Mario Theissen, a Williams-BMW motorsport-igazgatója.

Jenson Button, a BAR-Honda pilótája is egyetért a sztárcsapatokkal.

"Sokkal jobban tartunk a homoktól, mint a várható forróságtól" - mondta az angol versenyző.

"Kedvezhet a Renault-nak a bahreini pálya"

A két futam után összetettben az ötödik helyen álló Fernando Alonso viszont nem foglalkozik a körülményekkel, jó szereplésre számít.

"Csak annyit mondhatok, érdekes viadalra számíthatunk, a szurkolók is jól szórakoznak majd. Véleményem szerint tíz-tizenöt kör alatt meg kell ismernünk az új pályát - szólt a Renault spanyol klasszisa. - A Bahreini Nagydíj sokban hasonlít majd a malajziai futamra, remélem, hogy jól szerepelünk majd. A pálya elvileg kedvezhet nekünk. Az biztos, hogy senki sem számíthat könnyű versenyre, hiszen új helyszínen szerepelünk. Bár nem akarok jósolni, azt hiszem, a szokásosnál is nagyobb feladat lesz a helyes beállítás megtalálása."

Alonso a melbourne-i idénynyitón 3. volt, míg a sepangi Malajziai GP-n a 7. helyen ért célba.