Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Montoyáék továbbra is lassúak lesznek

2004.04.07. 16:32
A BMW sportigazgatója, Mario Theissen szerint a Williams autói fél másodperccel lassabbak körönként a Ferrariknál és kizárt, hogy a szűk három hét múlva következő San Marinó-i futamra utolérjék azokat. Jelentősebb javulás csak a szezon közepére várható.
A Williams-BMW a szezon előtti nagy várakozások ellenére igen visszafogottan kezdte az idényt, három futam után csak harmadik a konstruktőrök versenyében, harminckét pontos hátránnyal lemarava a vezető Ferraritól.

A radikális megoldásokkal elkészített FW26 kódnevű autó a téli teszteken néha a ferrariknál is jobb időket futott, viszont a nagydíjakon eddig valójában egyszer sem tudott Michael Schumacher közelébe kerülni sem Montoya, sem Ralf Schumacher.

Mario Theissen, a BMW sportigazgatója sem tagadta a bahreini futam után, hogy nagyon le vannak maradva a Ferraritól.

"Öt tized meglehetősen sok"

"Azt reméltük, hogy az európai szezon kezdetére közelebb kerülünk a Ferrarihoz, de Bahreinben még mindig fél másodperc volt a lemaradásunk Schumacherékhez képest körönként. Ez meglehetősen sok, de az imolai futam előtt gyorsabban és nagyobb összpontosítással fogjuk fejleszteni a kocsit, célunk, hogy megtaláljuk a hátrányunk okait" - nyilatkozta szerdán Theissen.

A szakember viszont hozzátette, a következő futamon még nem számít nagy előrelépésre, a fejlesztések hosszabb távon hozhatnak eredményt.

A szezon végére lehet versenyképes a Williams

"A San Marinó-i futamra szinte biztosan nem érjük utol a Ferrarit, ekkora különbséget lehetetlen két hét alatt behozni. De biztató, hogy tavaly még jobban le voltunk maradva, ám a szezon második felére beértük a vörös kocsikat. Ezúttal is erre törekszünk, bár a helyzetünk nehéz, de egyáltalán nem reménytelen" - mondta a BMW főnöke.

A csapat egyik mérnöke, Sam Michael a módosításokról is beszélt, elárulta, azok nem lesznek látványosak, lényeg, hogy megoldják a problémákat: "Szerencsére a kocsin nincs olyan elem vagy alkatrész, amely kifejezetten rossz lenne, ezért nem kényszerülünk látványos változtatásokra. A módosítások apróak lesznek, viszont annál hatásosabbak".

A Williams-BMW szerdán kezdte meg a felkészülését a San Marinó-i Nagydíjra, a hét közepétől Barcelonában tesztelnek a kék-fehér autókkal.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!