A Williamsnek elege van Montoya 'nyafogásából'

2004.04.30. 10:31
A Williams istálló technikai igazgatója, Patrick Head csütörtökön rendre utasította a kolumbiai pilótáját, Juan Pablo Montoyát, aki azt állította, hogy a vasárnapi San Marinó-i futamon Michael Schumacher leszorította őt a pályáról. "Ne nyafogjon, inkább a kocsi fejlesztésével törődjön" - mondta a szakember.
Szinte hihetetlen, de a Forma-1-ben még mindig téma a múlt vasárnapi Schumacher-Montoya koccanás. A San Marinó-i Nagydíj első körében a kolumbiai kívülről próbálta előzni a németet, ám az keményen védte pozícióját, íven maradt, így a dél-amerikai a fűre került és nem sikerült elmennie a riválisa mellett.

Villeneuve a Williamsszel tér vissza?
Az angol Autosport nevű szaklap információja szerint Jacques Villeneuve is esélyes rá, hogy 2005-ben a Williams-BMWegyik pilótája legyen. Villleneuve 1997-ben a brit istállóval nyert világbajnokságot, de az idei szezonra egyetlen csapattól sem kapott szerződést. A Williams egyik versenyzője, Juan Pablo Montoya már korábban bejelentette, hogy jövőre a McLarenhez szerződik, míg a másik pilóta, Ralf Schumacher szerződés hosszabbítási tárgyalásai a német túlzott anyagi követelései miatt zátonyra futottak, így valószínűleg ő is távozik az év végén. Pótlásukra a kanadai mellett korábban felmerült Mark Webber, Jenson Button, Giancarlo Fisichella, Marc Gené, Nelsinho Piquet és Nico Rosberg neve is.

A leintés után Montoya "vaknak" és "hülyének" nevezte Schumachert, mert az a kolumbiai elmondása szerint azt állította, nem látta őt maga mellett.

A hatszoros világbajnok nyilvánosan szinte nem is foglalkozott az esettel, a verseny részének mondta a történteket.

Sir Williams Schumachert védte

A Williams-BMW egyik tulajdonosa, Sir Frank Williams két nappal később a németet vette védelmébe saját pilótája helyett, mondván Montoya is hasonlóképp cselekedett volna ugyanilyen helyzetben, és egy ütközéshez két kocsi kell, vagyis nem lehet csak "Schumacherre kenni" a felelősséget.

Csütörtökön az angol istálló másik vezetője, Patrick Head is kitért az esetre: rendre utasította Montoyát.

"Azt tanácsolom neki, hogy felejtse el, ami Imolában történt és fejezze be a nyafogást. A Williams csapatnak nem szokása, és joga sincs hozzá, hogy a múlton keseregjen" - nyilatkozta ellentmondást nem tűrően a szakember.

"Dolgozzon kesergés helyett"

A Willaims-BMW istálló a leintés után kérte a Forma-1 "fegyelmi bizottságát", hogy nézze meg mégegyszer a véleményes szituációt, ám az nem tartotta szükségesnek, hogy bármelyik pilótát is meg büntesse.

"Igaz, hogy kértük Charlie Whitingot, a verseny felügyelőség vezetőjét, hogy vizsgálja meg az esetet, de elfogadjuk, hogy nem találta szabálytalannak a történteket" - nyilatkozta Head, aki szerint inkább a saját munkájára kellene koncentrálnia Montoyának - Inkább a kocsi fejlesztésével kell foglalkoznunk, és nem azzal, ami legutóbb történt".