Előd
5 °C
12 °C

A Williamsnek elege van Montoya 'nyafogásából'

2004.04.30. 10:31
A Williams istálló technikai igazgatója, Patrick Head csütörtökön rendre utasította a kolumbiai pilótáját, Juan Pablo Montoyát, aki azt állította, hogy a vasárnapi San Marinó-i futamon Michael Schumacher leszorította őt a pályáról. "Ne nyafogjon, inkább a kocsi fejlesztésével törődjön" - mondta a szakember.
Szinte hihetetlen, de a Forma-1-ben még mindig téma a múlt vasárnapi Schumacher-Montoya koccanás. A San Marinó-i Nagydíj első körében a kolumbiai kívülről próbálta előzni a németet, ám az keményen védte pozícióját, íven maradt, így a dél-amerikai a fűre került és nem sikerült elmennie a riválisa mellett.

Villeneuve a Williamsszel tér vissza?
Az angol Autosport nevű szaklap információja szerint Jacques Villeneuve is esélyes rá, hogy 2005-ben a Williams-BMWegyik pilótája legyen. Villleneuve 1997-ben a brit istállóval nyert világbajnokságot, de az idei szezonra egyetlen csapattól sem kapott szerződést. A Williams egyik versenyzője, Juan Pablo Montoya már korábban bejelentette, hogy jövőre a McLarenhez szerződik, míg a másik pilóta, Ralf Schumacher szerződés hosszabbítási tárgyalásai a német túlzott anyagi követelései miatt zátonyra futottak, így valószínűleg ő is távozik az év végén. Pótlásukra a kanadai mellett korábban felmerült Mark Webber, Jenson Button, Giancarlo Fisichella, Marc Gené, Nelsinho Piquet és Nico Rosberg neve is.

A leintés után Montoya "vaknak" és "hülyének" nevezte Schumachert, mert az a kolumbiai elmondása szerint azt állította, nem látta őt maga mellett.

A hatszoros világbajnok nyilvánosan szinte nem is foglalkozott az esettel, a verseny részének mondta a történteket.

Sir Williams Schumachert védte

A Williams-BMW egyik tulajdonosa, Sir Frank Williams két nappal később a németet vette védelmébe saját pilótája helyett, mondván Montoya is hasonlóképp cselekedett volna ugyanilyen helyzetben, és egy ütközéshez két kocsi kell, vagyis nem lehet csak "Schumacherre kenni" a felelősséget.

Csütörtökön az angol istálló másik vezetője, Patrick Head is kitért az esetre: rendre utasította Montoyát.

"Azt tanácsolom neki, hogy felejtse el, ami Imolában történt és fejezze be a nyafogást. A Williams csapatnak nem szokása, és joga sincs hozzá, hogy a múlton keseregjen" - nyilatkozta ellentmondást nem tűrően a szakember.

"Dolgozzon kesergés helyett"

A Willaims-BMW istálló a leintés után kérte a Forma-1 "fegyelmi bizottságát", hogy nézze meg mégegyszer a véleményes szituációt, ám az nem tartotta szükségesnek, hogy bármelyik pilótát is meg büntesse.

"Igaz, hogy kértük Charlie Whitingot, a verseny felügyelőség vezetőjét, hogy vizsgálja meg az esetet, de elfogadjuk, hogy nem találta szabálytalannak a történteket" - nyilatkozta Head, aki szerint inkább a saját munkájára kellene koncentrálnia Montoyának - Inkább a kocsi fejlesztésével kell foglalkoznunk, és nem azzal, ami legutóbb történt".

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!