Két év múlva női pilóta érkezhet a Forma-1-be

2004.05.07. 09:43
A skót Susie Stoddart az egyik legjobb Formula-Renault pilóta, tavaly jelölt volt az "év fiatal autóversenyzője" szavazáson Nagy-Britanniában, és tervei szerint 2006-ra már Schumacherékkel, a Forma-1-ben körözhet.
Michael Schumachert öt éve veretlen a Forma-1-ben, a német pilóta 2000 óta sorozatban nyeri a világbajnoki címeket. A ferrarist, úgy tűnik, férfi kollégáinak nem sikerül megállítaniuk, ám Nagy-Britanniában már készül egy hölgy, hogy a közeljövőben kihívja a hatszoros világelsőt.

A második legjobb fiatal versenyző Angliában

A skót Susie Stoddart az angol Formula-Renault bajnokság egyik élversenyzője, tavaly épp csak lemaradt "az év fiatal pilótája" díjról, amely a legpatinásabb effajta elismerés. A győztes jutalma egy óriási lehetőség - tesztelhet egy Forma-1-es McLaren kocsit -, így a fiatal lány arra készül, hogy idén megszerzi az elismerést, és a próbaköröket.

"Eltökélt vagyok, idén én szeretném megnyerni a díjat és vele tesztlehetőséget. Sőt, két év múlva már a Forma-1-ben akarok indulni" - nyilatkozta a Daily Record című lapnak a huszonegy éves tehetség.

"Miért ne versenyezhetnék Schumacherrel?"

Susie Stoddart szerint - aki csak névrokona a Minardi csapattulajdonos Paul Stoddartnak - egy nő is képes felvenni a Forma-1 ritmusát: "Miért ne vehetné fel egy nő is a versenyt Michael Schumacherrel? Amikor az autóban ülök, nem gondolok arra, hogy nő vagyok, egyszerűen csak nyerni akarok, ugyanúgy, mint a többi pilóta".

Legutóbb a kilencvenes évek elején indult nő a Forma-1-ben, Giovanna Amati egy Brabhammel vett részt az edzéseken, de három próbálkozásból egyetlen versenyre sem tudta kvalifikálni magát.