Gábor, Karina, Ders
7 °C
21 °C

Két év múlva női pilóta érkezhet a Forma-1-be

2004.05.07. 09:43
A skót Susie Stoddart az egyik legjobb Formula-Renault pilóta, tavaly jelölt volt az "év fiatal autóversenyzője" szavazáson Nagy-Britanniában, és tervei szerint 2006-ra már Schumacherékkel, a Forma-1-ben körözhet.
Michael Schumachert öt éve veretlen a Forma-1-ben, a német pilóta 2000 óta sorozatban nyeri a világbajnoki címeket. A ferrarist, úgy tűnik, férfi kollégáinak nem sikerül megállítaniuk, ám Nagy-Britanniában már készül egy hölgy, hogy a közeljövőben kihívja a hatszoros világelsőt.

A második legjobb fiatal versenyző Angliában

A skót Susie Stoddart az angol Formula-Renault bajnokság egyik élversenyzője, tavaly épp csak lemaradt "az év fiatal pilótája" díjról, amely a legpatinásabb effajta elismerés. A győztes jutalma egy óriási lehetőség - tesztelhet egy Forma-1-es McLaren kocsit -, így a fiatal lány arra készül, hogy idén megszerzi az elismerést, és a próbaköröket.

"Eltökélt vagyok, idén én szeretném megnyerni a díjat és vele tesztlehetőséget. Sőt, két év múlva már a Forma-1-ben akarok indulni" - nyilatkozta a Daily Record című lapnak a huszonegy éves tehetség.

"Miért ne versenyezhetnék Schumacherrel?"

Susie Stoddart szerint - aki csak névrokona a Minardi csapattulajdonos Paul Stoddartnak - egy nő is képes felvenni a Forma-1 ritmusát: "Miért ne vehetné fel egy nő is a versenyt Michael Schumacherrel? Amikor az autóban ülök, nem gondolok arra, hogy nő vagyok, egyszerűen csak nyerni akarok, ugyanúgy, mint a többi pilóta".

Legutóbb a kilencvenes évek elején indult nő a Forma-1-ben, Giovanna Amati egy Brabhammel vett részt az edzéseken, de három próbálkozásból egyetlen versenyre sem tudta kvalifikálni magát.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!