Piroska
-12 °C
-2 °C

Ecclestone: Schumacher mindegyik versenyt megnyerheti

2004.05.12. 13:37
Bernie Ecclestone, a Forma-1 főnöke szerint "nagyon érdekes lenne", ha Michael Schumacher mind a tizennyolc idei F-1-es futamot megnyerné.
A Forma-1 vezetője, Bernie Ecclestone korábban már többször hangoztatta, hogy Michael Schumacher a kedvenc pilótája, és minden évben a németnek drukkol a világbajnoki futamokon. Idén a favoritja jobban fut, mint valaha, a ferraris eddig öt versenyből ötöt nyert meg, csoda kellene ahhoz, hogy bárki is elvegye tőle a hetedik vb-elsőségét.

"Felkeltené az emberek érdeklődését"

A Schumacher-rajongóknak természetesen tetszik a világbajnok egyeduralma, ám a nézők másik fele, a semleges oldal szívesebben nézne inkább autóversenyt. Amint a Mirrornak adott interjújából kiderül, Ecclestone az előbbi táborhoz tartozik.

"Kíváncsi vagyok, hogy meg tudja-e nyerni mind a tizennyolc versenyt. Ötöt-hatot nyerni nem rossz, de valójában az keltené fel az emberek érdeklődését, ha közelebb kerülne a tizennyolchoz. Nagyon érdekes lenne, ha összejönne neki, és idén csak ő győzne" - nyilatkozta a hetvenhárom éves menedzser az angol lapnak.

"Villeneuve-öt visszavárom"

Ecclestone a Williams-BMW-vel hírbe hozott Jacques Villeneuve helyzetét is kommentálta, sőt, azt sem tagadta, ösztönözte a kanadait a visszatérésre.

"Nagyszerű, hogy Villeneuve tárgyal a Williams-szel, már hónapok óta próbálom rábeszélni erre a lépésre. El sem lett volna szabad hagynia a Forma-1-et, és fantasztikus lenne őt újra köztünk látni. Ha versenyképes kocsit kapna, biztosan megmutatná, hogy még mindig kivételes pilóta" - árulta el egy másik londoni bulvárlapnak, a The Sunnak a Forma-1 vezetője.

A szavaiból F-1-et megújító szabálymódosítások valószínűleg csak két, esetleg négy év múlva lépnek életbe, ám a sokat kritizált, idén bevezetett kétrészes időmérő rendszer talán még ebben a szezonban változni fog.

A főnök új időmérő-rendszert akar

"Újra egyórás kvalifikációt akarok, amely szombat délután kettő és három óra között zajlana. A tréninget tulajdonképpen két félórás részre bontanánk, de valójában szünet nélkül folyna a körözés. Minden pilótának minimum hat-hat gyors kört kellene teljesítenie mindkét félidőben és a két legjobb időt átlagolnánk, amely a versenyző kvalifikációs idejét adná ki. Remélem, még ebben a szezonban be tudjuk vezetni ezt az új formulát" - mondta már az Autosport.com-nak.

"Nem tudom, mikor hagyom abba a munkát"

Az internetes oldal újságírói azt is firtatták, ki lehet az utódja a Forma-1 élén, miután a múlt héten fölmerült, hogy Jean Todt, a Ferrari csapatfőnöke veheti át a helyét az F-1-et irányító szervezet, a Formula One Management (FOM) élén: "Senki sem pótolhatatlan, ha elköszönnék, másnap jönne valaki és azonnal betöltené a helyemet. Nem lenne probléma a helyettesítésemből, legfeljebb az új ember néhány dolgot kicsit másképp csinálna. De hogy mikor vonulok vissza, arról fogalmam sincs".

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.