Ecclestone: Schumacher mindegyik versenyt megnyerheti

2004.05.12. 13:37
Bernie Ecclestone, a Forma-1 főnöke szerint "nagyon érdekes lenne", ha Michael Schumacher mind a tizennyolc idei F-1-es futamot megnyerné.
A Forma-1 vezetője, Bernie Ecclestone korábban már többször hangoztatta, hogy Michael Schumacher a kedvenc pilótája, és minden évben a németnek drukkol a világbajnoki futamokon. Idén a favoritja jobban fut, mint valaha, a ferraris eddig öt versenyből ötöt nyert meg, csoda kellene ahhoz, hogy bárki is elvegye tőle a hetedik vb-elsőségét.

"Felkeltené az emberek érdeklődését"

A Schumacher-rajongóknak természetesen tetszik a világbajnok egyeduralma, ám a nézők másik fele, a semleges oldal szívesebben nézne inkább autóversenyt. Amint a Mirrornak adott interjújából kiderül, Ecclestone az előbbi táborhoz tartozik.

"Kíváncsi vagyok, hogy meg tudja-e nyerni mind a tizennyolc versenyt. Ötöt-hatot nyerni nem rossz, de valójában az keltené fel az emberek érdeklődését, ha közelebb kerülne a tizennyolchoz. Nagyon érdekes lenne, ha összejönne neki, és idén csak ő győzne" - nyilatkozta a hetvenhárom éves menedzser az angol lapnak.

"Villeneuve-öt visszavárom"

Ecclestone a Williams-BMW-vel hírbe hozott Jacques Villeneuve helyzetét is kommentálta, sőt, azt sem tagadta, ösztönözte a kanadait a visszatérésre.

"Nagyszerű, hogy Villeneuve tárgyal a Williams-szel, már hónapok óta próbálom rábeszélni erre a lépésre. El sem lett volna szabad hagynia a Forma-1-et, és fantasztikus lenne őt újra köztünk látni. Ha versenyképes kocsit kapna, biztosan megmutatná, hogy még mindig kivételes pilóta" - árulta el egy másik londoni bulvárlapnak, a The Sunnak a Forma-1 vezetője.

A szavaiból F-1-et megújító szabálymódosítások valószínűleg csak két, esetleg négy év múlva lépnek életbe, ám a sokat kritizált, idén bevezetett kétrészes időmérő rendszer talán még ebben a szezonban változni fog.

A főnök új időmérő-rendszert akar

"Újra egyórás kvalifikációt akarok, amely szombat délután kettő és három óra között zajlana. A tréninget tulajdonképpen két félórás részre bontanánk, de valójában szünet nélkül folyna a körözés. Minden pilótának minimum hat-hat gyors kört kellene teljesítenie mindkét félidőben és a két legjobb időt átlagolnánk, amely a versenyző kvalifikációs idejét adná ki. Remélem, még ebben a szezonban be tudjuk vezetni ezt az új formulát" - mondta már az Autosport.com-nak.

"Nem tudom, mikor hagyom abba a munkát"

Az internetes oldal újságírói azt is firtatták, ki lehet az utódja a Forma-1 élén, miután a múlt héten fölmerült, hogy Jean Todt, a Ferrari csapatfőnöke veheti át a helyét az F-1-et irányító szervezet, a Formula One Management (FOM) élén: "Senki sem pótolhatatlan, ha elköszönnék, másnap jönne valaki és azonnal betöltené a helyemet. Nem lenne probléma a helyettesítésemből, legfeljebb az új ember néhány dolgot kicsit másképp csinálna. De hogy mikor vonulok vissza, arról fogalmam sincs".