Todt: Egy napon bukni fogunk

2004.05.14. 10:13
A Ferrari csapatfőnöke, Jean Todt a páratlan sikersorozat ellenére sem hiszi, hogy autóit sosem fogják legyőzni. Sőt, a menedzser már felkészült arra, hogy "előbb-utóbb" véget ér a győzelmi széria.
A hétvégi barcelonai futamon Michael Schumacher győzött, ám közel állt a kieséshez, hiszen - amint a Ferrari mérnökei elmondták - a világbajnok törött kipufogóval fejezte be a versenyt. Ross Brawn, a Ferrari technikai igazgatója szerint "kisebb csoda" volt már a német célba érése is, nem hogy a győzelme.

Túlélték volna Schumacher kiesését

Az olasz istálló főnöke, Jean Todt viszont csütörtökön elárulta, bár izgult, valójában nem tartotta volna tragédiának, ha megszakad Schumacher győzelmi sorozata. "Barcelonában Michael közel állt a kieséshez, persze az sem lett volna tragédia, ha nem ér célba. Megnyertük az első négy futamot, ráadásul Barrichello haladt a második helyen. Izzadság nélkül sosem lehet nyerni" - mondta a francia menedzser.

Schumacher alatt 2001 júliusában, a Német Nagydíjon ment tönkre legutóbb a Ferrari, és Todt nem tartja kizártnak, hogy csak a technika tudja majd megállítani a hatszoros bajnokot: "A Forma-1-ben rengeteg múlik a technikán, a kasztni, a motor megbízhatóságán. Lehet, hogy a győzelmi sorozatunknak is valamilyen műszaki gond vet majd véget".

"Számítunk rá, hogy egyszer megtörténik"

Annak ellenére, hogy pillanatnyilag a Ferrari a Forma-1-ben legyőzhetetlennek tűnik, a csapatfőnök úgy gondolja, hogy a sikereik nem tarthatnak örökké.

"Eljön majd a nap, amikor nem tudunk megfelelni az elvárásoknak, és bukni fogunk. Számítunk rá, hogy megtörténik előbb-utóbb, de reméljük, jó idő eltelik még addig".