Negyedmillió dolláros gyémánt után kutat Monaco

2004.05.27. 11:26
A múlt hétvégi Monacói GP-n a jaguaros Klien kocsijának orrába egy drágakövet ragasztottak, ám a pilóta ütközött, a biztosítatlan gyémánt pedig eltűnt.
Igen bizarr és biztosan állítható, az autósportban példátlan esemény hátráltatja a Jaguar istálló hétvégi, Európa GP-ra való felkészülését. A csapatvezetőknek és a pilótáknak is a futammal kellene foglalkozniuk, ám mindannyiukat az izgatja a legjobban: hová tűnt Monacóban a Christian Klien kocsijába épített gyémánt?

Mozifilmet reklámoztak

A hercegség nagydíján a team egyetlen versenyre szóló megállapodást kötött a világ egyik leghíresebb gyémántcsiszoló vállalkozásával, hogy együtt reklámozzák az új 'Ocean's Twelve' című - a 'Tripla vagy semmi' második része - hollywoodi filmet.

A promóció részeként a múlt hétvégén átruccant a Cannes-i Filmfesztiválról a mozi három főszereplője, Brad Pitt, George Clooney és Matt Damon, a három F-1-es Jaguar autó orrába pedig egy-egy negyedmillió dollár értékű drágakövet ragasztottak.

Vasárnapig remekül ment a reklám, a Jaguar-pilóták filmsztárokkal készült fotói bejárták a világot, a szombati nap legnagyobb eseménye a három színész pályalátogatása volt.

Senki nem vállalta a kő biztosítását

A futam viszont kifejezetten balszerencsésen végződött a mindössze tizenkilenc éves Christian Kliennek, aki már az első körben a korlátnak ütközött a Löews-hajtúkanyar környékén. Kocsijának első vezetőszárnya letörött, a gyémánt pedig eltűnt belőle és azóta sem lett meg.

A gyémántokat kölcsönadó, genfi székhelyű izraeli Steinmetz-ékszervállalat négy napja keresi a hozzávetőleg kétszázezer dollárt érő követ, ráadásul okkal aggódik, hiszen az ékszer nem volt bebiztosítva!

Az igen kétséges kimenetelű produkcióra ugyanis - nem csoda - egyetlen biztosítótársaság sem akart szerződést kötni, így Steinmetzék most csak a szerencséjükben, és a becsületes megtalálóban reménykedhetnek.

Utcai Jaguar a becsületes megtalálónak

"Lázasan kutatunk a drágakő után, de óriási területen kell keresnünk, így még mindig nem találtuk meg" - nyilatkozta Nav Sidhu, a Jaguar szóvivője.

A cég viszont kezd türelmetlenné válni, egy szerdán kiadott közleményben tudatták, "elszomorítónak" tartják a történteket és mindenáron vissza akarják kapni jogos tulajdonukat.

A Jaguar már egy utcai X-Type típusú kocsit is felajánlott a megtalálónak, amelynek értéke viszont töredéke a kőének: 'mindössze' ötvenezer amerikai dollár.

Hosszabbra nyúlt a PR-kampány

Nem tudni, előkerül-e valaha a méregdrága ékszer, ám a vállalat egyik vezetője a Jaguar kocsi felajánlása után is realistán látja az esélyeket: "Továbbra sem számítunk arra, hogy egyszer csak felkiált egy járókelő, 'itt van, megtaláltam', és visszadja nekünk a követ".

A 'Tripla vagy semmi II' producerei persze aligha szomorkodnak az eset miatt: a háromnaposra tervezett kampányuk immár majd' egy hete tart.