Vilma
-7 °C
4 °C

Bill Gates beszállna a Forma-1-be

2004.06.22. 10:21
A német Bild am Sonntag információi szerint a számítástechnikai óriás Microsoft azt tervezi, hogy a következő szezontól kezdve évente negyvenmillió dollárral segíti a Toyota Forma-1-es istállóját.
A Toyota 2002-ben szállt be a Forma-1-be, a Ferrariénál is nagyobb, mintegy háromszázmillió dolláros éves költségvetéssel, ám az óriási pénz az eredményekben azóta sem mutatkozik meg.

A japán gyár ráadásul az összeget tavaly valamennyivel még növelte is, viszont a kocsijaik csak ritkán kerülnek a pontszerző helyek valamelyikére. A terveik szerint viszont egy-két éven belül világbajnokságot akarnak nyerni, így a büdzsét nem csökkenthetik, és úgy tűnik, nem is kell megszorításokat tenniük, hiszen minden bizonnyal egy új szponzorral bővül a támogatóik csoportja.

Két versenyt is kihagyhat Ralf Schumacher
Hétfőn délután kiengedték a kórházból Ralf Schumachert, aki a vasárnapi Amerikai Nagydíjon szenvedett súlyos balesete után került oda. A pilóta agyrázkódással és zúzódásokkal megúszta az ütközést, ám úgy volt, hogy több napig is egy indianapolisi egészségügyi központ vendége marad. Komplikációk viszont nem merültek fel, így a versenyző jóval hamarabb haza utazhatott salzburgi otthonába, az viszont még mindig kétséges, hogy a két hét múlva következő Francia Nagydíjon indulhat-e. Sőt, az orvosok egyhónapos pihenőt tanácsolnak neki, ami azt jelenti, hogy még a Brit Nagydíjat is kihagyhatja.

A német Bild am Sonntag című lap úgy értesült, hogy a világ leggazdagabb embere, a Microsoft számítástechnikai cég elnöke, Bill Gates negyvenmillió dollárral akarja segíteni évente az istállót.

Az összeggel az amerikai multi a csapat főszponzora lenne, és minden bizonnyal a következő szezon kezdetétől lépne életbe a megállapodás.

Emellett ráadásul - állítólag - egy másik világmárka, a Sony is bejentkezett, mint lehetséges szponzor. Azt viszont az újság sem tudja, a japán elektronikai óriás mennyi pénzt adna a Toyotának, de az biztos, hogy annak érkezésével az eddigi névadó támogató, a Panasonic logói lekerülnének az autóról.

A Toyota pilótái az idei kilenc futamon mindössze nyolc pontot szereztek.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.