Trulli leégette a Renault-t

2004.07.05. 12:54
A hétvégi Francia Nagydíj a Renault hazai versenyének számított, és az utolsó előtti kanyarig úgy tűnt, szinte tökéletesre sikeredik a futam. Ekkor azonban Jarno Trulli nagyot hibázott, lecsúszott a harmadik helyről, ezzel kiváltva főnökei haragját.
A Renault olasz pilótája, Jarno Trulli karrierje legjobb szezonját futja, Monacóban az első rajtkockából indulva szerezte első győzelmét, és több pontja van, mint csapattársának, Fernando Alonsónak.

Csapatfőnöke, Flavio Briatore ennek ellenére nemrégiben azt nyilatkozta, nem teljesen elégedett a teljesítményével, bár valószínű, hogy hamarosan meghosszabbítja a pilóta 2004 végén lejáró szerződését.

Trulli magyarázkodhat

Az új kontraktus létrejöttének bejelentését a Francia vagy a Brit Nagydíj környékére tervezték, ám a vasárnapi futamon Trulli biztosan nem szerzett jópontokat magának: az utolsó előtti kanyarban előzte meg őt Barrichello, és taszította le a brazil a dobogóról.

Briatore, és a technikai igazgató Pat Symmonds is ki akadt az olasz ügyetlensége miatt. "Nem szeretnék a helyében lenni a hétfői megbeszélésen. Óriási baki volt" - szólt a menedzser.

Trulli sírva kullogott vissza a boxba

A mérnök szintén dühös volt az elszalasztott kettős-dobogó miatt: "Komolyan el kell beszélgetnem vele. Dühítő hiba volt, egyszerűen érthetetlen, miért hagyta tárva az az ajtót Barrichellónak. Leülök vele, meglátjuk majd, mivel magyarázza, hogy szinte az utolsó kanyarban vesztette el a harmadik helyet" - nyilatkozta mérgesen az angol szakember.

Szemtanúk szerint Trulli az eset után annyira elkenődött, hogy sírva ment vissza a boxba.

A Renault a hazai futamára több mint hatezer dolgozóját hozta el, és rengeteg VIP-vendéget is meghívott, akik így a két pilótájuk közül csak az egyiket - Alonsót - láthatták a dobogón.