A Ferrari már a hétvégén világbajnok lehet

2004.07.19. 12:23
Michael Schumacher és a Ferrari csapata idén szinte hihetetlen fölénnyel vezet a Forma-1-ben: tizenegy futam után kilencvenöt pont az istálló előnye a második Renault előtt, így ha a hétvégi hockenheimi Német Nagydíjon is a két piros autó végez az élen, meglesz a márka tizennegyedik konstruktőr-vb elsősége.
A Ferrari és Michael Schumacher idén uralja a Forma-1-et, az istálló, illetve a pilóta a tizenegyből tíz futamot megnyert. Mivel a német csapattársa, Rubens Barrichello is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt és általában a dobogón végez, az olaszok már a hétvégi Német Nagydíjon megnyerhetik a konstruktőrök világbajnokságát.

"Bulizni fogunk"

A Ferrari kilencvenöt ponttal vezet a pontversenyben a második Renault előtt, így az újabb kettős győzelem - első és második hely - a sorozatban hatodik, összesen tizennegyedik gyártó-elsőséget jelentené.

Michael Schumacher természetesen szeretné, ha csapata az ő hazájában érné el az újabb sikert, bár különösebben fontosnak nem tartja, hogy mindenképp otthon győzzenek: "Talán már Németországban bajnokok leszünk, de szinte mindegy, hogy hol, a lényeg, hogy előbb-utóbb úgyis megnyerjük. Ha már Hockenheimben megtörténik, legfeljebb egy nagyot is bulizunk utána".

"Többé nem fogunk kiengedni"

Bő egy évvel ezelőtt a Ferrari a kanadai futamig remek győzelmi szériát produkált, Schumacher vezette is a vb-t, de azt követően három hónapig nem nyertek futamot a piros kocsik, sőt, Hockenheimben sem sikerült a dobogóra állniuk. A hatszoros világbajnok szerint ilyen többé nem fog előfordulni.

"Tavaly nyáron kissé könnyedén vettük a dolgokat, de tanultunk a hibáinkból. Szörnyű érzés volt, amit a csapatból senki nem akar újra érezni, ezért továbbra is maximális erővel dolgozunk. A konstruktőr-vb elől már szinte biztosan nem menekülhetünki el" - viccelődött a vb-címvédő.