Montoya: A Ferrarit nem győzi le senki

2004.07.20. 14:34
A Williams-BMW-vel versenyző Juan Pablo Montoya a szezon előtt még vb-esélyesnek számított, de Michael Schumacher Ferrarijával tizenegy futamból egyszer sem tudta felvenni a versenyt. A világbajnok idei fölényét látva a kolumbiai biztos abban, hogy 2004-ben már csak vörös autó fog futamot nyerni.
A Williams-BMW-vel induló Juan Pablo Montoya világbajnoki reményekkel vágott neki az idei F-1-es szezonnak, ám hamar kiderült, Michael Schumacher Ferrarijával nem tudja felvenni a versenyt. A szezon előtti teszteken remeklő autó nem bizonyult elég jónak, így a kolumbiai még a dobogóra is csak ritkán állhatott föl.

"Úgy nyernek, ahogy akarnak"

A napokban - sokadszor - kritizálta is az angolok mérnökeit, mondván a kocsi ugyanolyan rossz, mint az első futam után volt, az ígért fejlődés elmaradt. Tőle szokatlanul viszont ellenfeleit magsztalta, amikor Michael Schumacher legutóbbi, silverstone-i győzelmét elemezte ki.

"Gondoljanak bele, két kiállásra elegendő benzinnel a negyedik helyre kvalifikálta magát, majd a cél előtt még ki is engedhetett. Ha a safety car nem tartja fel, fél perccel győzött volna. Elképesztő - nyilatkozta a dél-amerika. - A Ferrari azt csinál, amit akar, mindig nyer. Szerintem ha csak egyszer állt volna meg tankolni Schumacher, akkor is győzött volna. Rettentő jó az a kocsi, sokkal jobb, mint bármelyik másik".

A következő évet már a McLarennél kezdő pilóta szerint idén már nem is nyer más futamot, csak a vörös autók egyike: "Schumacher briliáns képességű versenyző, de ennyire azért ő sem jó. A Ferrari utolérhetetlen, idén legalábbis senki nem fogja legyőzni őket".

Montoyához hasonlóan maga Michael Schumacher is elképesztőnek tartja, hogy tizenegy nagydíjból tízet meg tudott nyerni.

Schumacher a gyári dolgozókat dicséri

"Hihetetlen, amit idén produkálunk. Bár valójában nem történténik más, mint hogy a gyárainkban dolgozó mérnökeink és szerelőink tökéletesen végzik a munkájukat. Az ő teljesítményük gyümölcse az idei siker" - dicsérte háttérembereit a hatszoros világbajnok.

A hétvégi Német Nagydíjon egy kettősgyőzelemmel a Ferarri már matematikailag is bebiztosaíthatja a konstruktőr-vb-győzelmet, bár a világbajnok kemény küzdelemre vár: "Tavaly nem nyertem Hockenheimben, de az F2004-es minden fajta pályán képes a győzelemre. Nehéz versenyre számítok, de esélyesek vagyunk, mint mindig".