Schumacher raliban is kipróbálja magát

2004.07.27. 10:50
A hatszoros Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher decemberben a ralisportban is kipróbálja magát: szerződést kötött a Race of Champions nevű raligála szervezőivel, így ő is indul december 4-én a párizsi Stade de France stadionban sorra kerülő viadalon, a világ legjobb ralisai ellen.
A hatszoros Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher heteken belül megnyeri hetedik vb-címét is, ám az F-1-es szezon novemberi befejezése után sem pihen, hanem a ralipályán is kipróbálja magát.

Murván száguldozhat az aszfalt legjobbja

A tradicionálisan december elején, a Kanári-szigeteken megtartott Race of Champions nevű raliverseny szervezői az autosport.com angol weboldal szerint hétfő késő este bejelentették: szerződést kötöttek a ferraris szupersztárral, így az idei eseményen ő is rajthoz áll.

Az igen látványos viadalon két, szinte végig párhuzamosan futó murvás pályát építenek föl, amelyeken egy-egy autó fut egymás mellett. Általában minden induló összeméri tudását az összes többivel, ráadásul a rali-vb-n használt, különböző típusú WRC-autókkal. Idén viszont a versenyt nem a Kanári-szigeteken, hanem első alkalommal a párizsi Stade de France stadionban rendezik.

Michael Schumacher kedden elmondta, régebben már sokszor látta a futamokat a televízióban, és azok mindig is nagyon tetszettek neki: "Készülök a megmérettetésre, biztosan szórakoztató lesz rali autót vezetni". Tavaly Solberg ismertette meg vele a ralisportot

Schumacher néhány éve a Forma-1-es idény befejezése után a gokart-vb-n indult, és harmadik lett, tavaly télen pedig a norvégiai vakációján titokban beült a rali-világbajnok Petter Solberg Subarujába. A német akkor még csak utas volt, és - mint később kiderült - rettentően élvezte a száguldást.

December 4-én már maga is a volán mögött lesz, és megmérkőzhet a legjobb rali-pilótákkal, többek között az idei vb éllovasával, Sebastian Loebbel is.