A Ferrari 2005-ös szabályok szerint gyártott elemeket próbált ki

2004.09.02. 11:30
Alig több mint két héttel ezelőtt, két nappal a Magyar Nagydíj után Jean Todt, a Ferrari csapatfőnöke cáfolta, hogy istállója együttműködne a Nemzetközi Autós Szövetséggel a jövő évi szabályok kialakításában. Kedden ennek ellenére Monzában körözött két vörös autó, amely a jövőre bevezetendő új alkatrészeket próbálgatta.
"Sajnos a mi világunkban hozzá kell szoknunk a pletykákhoz. Ez is csak egy azok közül " - válaszolta Jean Todt két hete arra a feltevésre, mely szerint a jövő évi szabálymódosítások kidolgozásában az FIA (Nemzetközi Autós Szövetség) a Ferrari mérnökeivel működne együtt.

Az előzést gyakorolták a tesztpilóták

E hét keddjén viszont Monzában, egy nappal a teszttilalom lejárta előtt a Ferrari az FIA külön engedélyével, sőt, kérésére már tesztelhetett, ráaádásul különleges alkatrészeket: Luca Badoer és Andrea Bertolini az FIA 2005-ös szabálymódosításai szerint felszerelt kocsikkal köröztek.

Ketten együtt 319 kilométert tettek meg, és szemtanúk szerint legtöbbször oda-vissza előzgették egymást, azt próbálgatva, mennyire könnyítenék meg az előzést az új, kisebb légterelők.

Az FIA kérésére próbálgatták az új elemeket

Mint később a Ferrari szóvivóje elárulta, a csapatot az FIA kereste meg, és kért tőle két autót, illetve néhány speciális alkatrész legyártását.

A nemzetközi szövetség a nyár elején jelentette be, hogy az autók túl magas sebessége miatt jövőre olyan szabályokat vezet be, melyek lassítják a gépeket.