Ralf Schumacher Kínában tér vissza

2004.09.03. 16:10
Ha a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) illetékes bizottsága engedi, a szeptember végi Kínai Nagydíjon visszetérhet Ralf Schumacher. A Williams-BMW pilótája a június 20-ai indianapolisi versenyen szenvedett súyos balesetet.
Mario Theissen, a Williams-BMW motorsport-igazgatója szerint Ralf Schumacher a Kínai Nagydíjon tér vissza a versenyzéshez. "Biztosak vagyunk benne, hogy indulni fog" - nyilatkozta a szakember.

A 29 éves német pilótát a saját orvosai már gyógyultnak nyilvánították, a versenyengedélyhez azonban szükséges a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) illetékes bizottságának jóváhagyása is. Ráadásul a szeptember 24-26-i sanghaji verseny előtt még tesztelnie is kell.

Ralf Schumacher már a jövő heti Olasz GP-n is indulni akart, de biztosítótársaságának ellenállása miatt erre nem kerülhet sor. A cég ugyanis nem járult hozzá ahhoz, hogy a versenyző - aki június 20-án, az indianapolisi viadalon szenvedett balesetet - a héten teszteljen a monzai Autodromo Nazionalén, Frank Williams csapatfőnök pedig korábban kijelentette: Schumacher csak akkor indulhat az Olasz Nagydíjon, ha a három napos gyakorlás alatt minden rendben zajlik.

Az egyesült államokbeli baleset során a fiatalabbik Schumacher-fivérnek két gerinccsigolyájája is eltört, ezért a Francia és a Brit Nagydíjon is a spanyol Marc Gené helyettesítette, de nem szerzett pontot. Hockenheimben és a Hungaroringen Antonio Pizzonia váltotta Genét, aki mindkét alkalommal hetedik lett. A vasárnapi Belga GP-n szintén a brazil pilóta kormányozta a Williams BMW-t, de motorhiba miatt feladta a viadalt.