'Schumacher még nem világbajnok'

2004.09.08. 14:23
Michael Schumacher másfél hete, a Belga Nagydíjon bebiztosította hetedik világbajnoki címét. A pontversenyben már senki nem érheti utol, ennek ellenére Bernie Ecclestone, a Forma-1 irányítója úgy gondolja, a német csak akkor lesz győztes, amikor hivatalosan is megkapja az újabb elismerést a Nemzetközi Autós Szövetségtől, az FIA-től.
Bernie Ecclestone, a Forma-1 teljhatalmú ura megtiltotta Michael Schumachernek, hogy a hétvégi Olasz Nagydíj alatt viselje azt a különleges sapkát, amelynek hét csillaga a pilóta hét világbajnoki címére utal.

Hét éve utólag zárták ki

Mint mostanában minden szezonban, idén is elkészítették a német versenyző szponzorai az új vb-győztes baseballsapkát, amelyet az utóbbi években - 2002-ben például már a tizenkettedik futamtól kezdve - viselt a klasszis. Idén viszont csak a tizennyolcadik, idényzáró után teheti ezt.

Ecclestone szerint ugyanis Schumacher még nem tekinthető vb-győztesnek.

"Számomra Michael még nem világbajnok. Majd akkor válik azzá, amikor a nemzetközi szövetség, az FIA a szezon végén hivatalosan is elismeri" - mondta a brit üzletember a Sport Bild című német lapnak, s a magazin szerint ezért utasította Schumachert, hogy egyelőre tekintsen el az új kiegészítő viselésétől.

Ecclestone emlékeztetett az 1997-es szezonra, amikor Michael Schumachert a FIA utólag kizárta a világbajnokságból, mert a jerezi versenyen szándékosan nekihajtott a későbbi bajnok kanadai Jacques Villeneuve autójának.

Ecclestone feszültséget kelt

"Elméletileg, mint minden más istállót és pilótát, a FIA még megbüntetheti valamiért a Ferrarit és Schumachert, vagy akár ki is zárhatja őket" - szólt a sportvezető-üzletember igen furcsa megjegyezése.

Ecclestone kirohanása különösen meglepő, sokak szerint reklámfogás, mely elterli a figyelmet az idei unalmas versenyekről, hiszen már önmaga is többször elismerte, hogy Michael Schumachernek szurkol.

A Sport Bild úgy tudja, a pilótát kevésbé, inkább menedzserét, Willi Webert dühítették fel Ecclestone szavai, különösen az új termék reklámozásának megtiltása, illetve a Schumacher-imázs csorbítása.

Schumacher bulizni akar

A Ferrari német sztárja ennek ellenére nem hagyja, hogy bárki is elrontsa az örömét, és hatalmas fiesztára készül Monzában.

"Nem tudok jobb dolgot elképzelni, mint ami a hétvégén ránk vár. Hazai futam úgy, hogy már mindkét világbajnoki cím a zsebünkben van. Ez csak egy nagy, tűzpiros bulit hozhat magával" - mondta a rekordot jelentő hetedik vb-elsőségét az előző, belgiumi viadalon bebiztosító klasszis.