Raikkönen: Nem Schumacher a leggyorsabb

2004.09.09. 13:10
A finn Kimi Raikkönen az olasz Gazzetta dello Sportnak adott interjújában elsimeri Michael Schumacher klasszisát, de úgy gondolja, a németet nem lehet egyértelműen a Forma-1 leggyorsabb pilótájának nevezni. Szerinte a hétszeres világbajnoknak óriási előnyt jelent, hogy a mezőny legjobb kocsiját, a Ferrarit vezetheti, amely "szinte utolérhetetlen, és sosem robban le".
A hétvégi Olasz Nagydíjon a vb-címekért már nem versenyzhetnek a pilóták, hiszen a Ferrari már Magyarországon, míg Michael Schumacher alig két hete, Belgiumban biztosította be az újabb sikerét.

Schumacher még Monzában is hajtani fog

A futamgyőzelemért viszont még mindig hajt a hétszeres bajnok, hiszen a Ferrari hazai pályáján is nyerni szeretne. Nem titkolja viszont, hogy Monzától kezdve már inkább szórakozásnak, semmint küzdelemnek tekinti a versenyeket.

"Nem tudok jobb dolgot elképzelni, mint ami a hétvégén ránk vár. Hazai futam úgy, hogy már mindkét világbajnoki cím a zsebükben van. Ez csak egy nagy, tűzpiros bulit hozhat magával. Persze ehhez az is kell, hogy jól szerepeljünk a futamon" - nyilatkozta saját honlapján.

Schumacher a múlt héten Monzában óriásit bukott, viszont állítja, a baleset egyáltalán nem viselte meg: "Mindenképpen szoros versenyre számítok, mert az ellenfeleink, a McLaren és a Renault is rengeteget fejlődött, különösen a múlt heti teszteken léptek nagyot előre. Viszont én sem vagyok rossz formában, a bukásomat már teljesen kihevertem, nem viselt meg komolyabban a baleset".

Raikkönen bízik az újabb győzelemben

A McLarennel két hete idei első futamán diadalmaskodó Kimi Raikkönen is bízik a győzelemben, arra számít, hogy harcban lesz pályafutása harmadik Forma-1-es futamgyőzelméért.

"Már nagyom várom az újabb feladatot. Belgiumban remekül ment az autóm, ezt a diadal mellett az is bizonyítja, hogy enyém volt a legjobb köridő is" - mondta a McLaren-Mercedes finn klasszisa, aki összetettben a szezon nagy részében elért szerényebb eredmények miatt csak a 7. helyen áll.

Räikkönen hozzátette: bízik abban, hogy a legutóbbi jó szereplés nem a véletlen műve volt.

"Szép lenne, ha ismét a legjobbak közé kerülnék. Nagyszerű pálya vár ránk, Monza híres a nagy párbajokról, a Parabolica- és a többi gyors kanyar nagy kihívást jelentenek."

"Jó kocsival Schumacher is verhető"

Räikkönen még sohasem volt dobogós Monzában, tavaly éppen leszorult a pódiumról, negyedik lett. Az idei év első felében pocsék eredményei voltak, kocsija tízszer is meghibásodott. Mióta istállója bemutatta viszont az MP4/19B jelű modellt, legtöbbször az élmezőnyben fut: "Amióta bemutattuk a B-verziót, sokkal gyorsabbak vagyunk. Schumacher Ferrarija viszont sosem robban le, ráadásul utolérhetetlen is".

A finn az olasz Gazzetta dello Sport című lapnak nyilatkozva elismerte ugyan Schumacher klasszisát, de úgy gondolja, az F2004-es Ferrari nélkül a világbajnok is csak egy nagyon gyors pilóta lehetne: "Nem mondanám, hogy a hét vb-címe miatt biztosan ő a leggyorsabb pilóta a mezőnyben. Természetesen a tudása megkérdőjelezhetetlen, rettentően gyors versenyző, de övé a legjobb kocsi is. Nem hiszem, hogy verhetetlen lenne, de ahhoz, hogy legyőzd, nagyon jó gépre van szükség".