Jarno Trulli a Toyotánál folytatja

2004.09.16. 11:31
Csütörtökön a Toyota Forma-1-es csapatának vezetősége bejelentette, szerződést kötött Jarno Trullival, aki már a jövő hétvégi Kínai Nagydíjon új istállójával indul. A Renault-tól érkező olasz kétéves megállapodást írt alá, csapattársa Ralf Schumacher lesz.
Csütörtök délelőtt a Toyota Forma-1-es csapatának vezetősége megerősítette, hogy szerződést kötött Jarno Trullival. A megállapodásról már hetek óta szó volt, de csak hétfőn jött létre az istálló kölni központjában.

Már Kínában bemutatkozhat Trulli

A Renaul-tól érkező pilóta két évre írt alá a japán gárdához, de már csütörtökön kipróbálhatja az új autóját Silverstone-ban, és a jövő hétvégi Kínai Nagydíjon versenyen is indulhat vele.

Jövőre az olasz csapattársa a már korábban bejelentett Ralf Schumacher lesz, míg az eddigi két versenyző, Olivier Panis és Ricardo Zonta tesztelési feladatokat kapnak. Utóbbi indulhat 2005-ben a pénteki szabadedzéseken a team harmadik autójával, míg a francia nemrég jelentette be visszavonulását, ő már csak "levezet".

A Toyota csapatfőnöke, Tsutomu Tomita elégedetten nyilatkozott Trulli szerződtetését követően, szerinte vele és a fiatalabbik Schumacher-fivérrel a Toyotáé lesz az egyik legerősebb pilótapáros 2005-ben.

"Két első számú pilótánk lesz"

"Nem titok, hogy jó ideje tárgyaltunk Jarno Trullival, de a szerződést csak hétfőn írtuk alá. Az olasz pilóta idén többször is bizonyította tehetségét, érett versenyzővé vált. Az időmérőkön és a futamokon is remekül teljesített, úgy gondolom, tökéletes partnere lesz Ralf Schumachernek a következő idényben" - nyilatkozta a menedzser.

Tomita sietett kijelenteni, "egyik versenyző sem kap előjogokat, azonos megítélésben részesülnek, nem első és második számú sofőr, hanem két első számú lesz".

Jarno Trulli idén, nyolcadik szezonjában aratta első F-1-es győzelmét, Monacóban, ahol a pole pozíciót is megszerezte. Ezen kívül még háromszor állt dobogóra, és Belgiumban is az első rajtkockából indulhatott.

A Renault-hoz Villeneuve, majd Fisichella érkezik

A harmincéves Trulli kedden jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott eddigi alakulatával, a Renault-val, ahol valószínűleg Jacques Villeneuve veszi át a helyét az idén még hátralévő három futamon.

A kanadai világbajnok viszont 2005-től a Sauberben folytatja, míg a Renault-hoz a svájci csapattól Giancarlo Fisichella érkezik.