Ecclestone: A Ferrari csak magára gondol

2004.09.23. 14:58
Az Forma-1 irányítója, Bernie Ecclestone a Guardian címú angol lapnak adott interjújában "önzőnek" nevezte a Ferrari csapat vezetőit, és azzal vádolta őket, hogy az F-1 sikerét nem, csak saját istállójuk előnyeit tartják szem előtt. A multimilliárdos menedzser elárulta, a "katasztrofálisan unalmas" időmérő idén nyári megváltoztatását is a "kompromisszumképtelen" olasz istálló vétózta meg.
A Forma-1 irányítója, Bernie Ecclestone a múltban sosem titkolta, hogy a Ferrari és Michael Schumacher sikeréért szorít, de úgy tűnik, az olasz istálló és a német pilóta egyeduralmából kezd elege lenni.

Az utolsó pillanatban mondtak nemet

Az F-1-es csapatfőnökökkel egyetértésben a monacói futam hétvégéjén megállapodott, hogy az unalmas egykörös, egyéni indításos időmérőt még ebben a szezonban megváltoztatják, de a módosítás bevezetése előtt néhány nappal valaki megvétózta az akciót.

Ecclestone akkor nem árulta el, miért marad a régi rendszer, csupán annyit mondott, az istállóvezetőknek mégsem sikerült egyezségre jutniuk.

Szerdán viszont az angol Guardian című lapnak nyilatkozva kifakadt: a Ferrari miatt maradt a szerinte nézhetetlen rendszer.

"Az egyenkénti kvalifikáció teljes katasztrófa, de a Ferrari nem egyezik bele, hogy megváltoztassuk" - panaszkodott a 73 éves üzletember.

"Csak a saját sikerükre gondolnak"

A milliárdos úgy véli, az F-1 uralkodó csapata csak a saját érdekeit nézi, nem érdekli, hogy maga a Forma-1 közben szenved: "Ez egyszerűen önzőség. Semmiféle kompromisszumra nem hajlandóak, hogy visszaadhassuk a Forma-1 régi izgalmát és látványosságát. Csak a saját sikereikkel törődnek".

Ecclestone rendszeresen a nyilvánosság előtt is vállalta, hogy Michael Schumacher a kedvenc pilótája, de úgy látszik a Ferrari-vezetők hajthatatlansága miatt már rá is kezd megorrolni.

Már Schumacher is kevésbé a kedvence

"Schumacher-drukker vagyok, de kétlem, hogy ennyi bajnokságot nyert volna, ha Senna nem hagy el minket. Ráadásul sosem volt olyan csapattársa, aki képes lett volna - vagy hagyták volna -, hogy felvegye vele a versenyt" - nyilatkozta az újságnak. (Ayrton Senna 1994-ben szenvedett halálos balesetet Imolában.)

Két hete, a monzai futam előtt azzal idegesítette a világbajnokot, hogy megtiltotta neki az új, hétcsillagos - a hét vb-címére utaló - baseballsapka viselését, mondván, hivatalosan csak a szezon végén válik győztessé.

Schumacher persze egész hétvégén az új fejfedőben villogott, az F-1 vezér tehetetlennek bizonyult.