Fisichella köthet ki a Williamsnél

2004.09.28. 18:28
Az egyik legelismertebb német szaklap, a Motor Sport Aktuell úgy értesült, Jenson Buttonnak, a korábban a Williamshez szerződött angol pilótának a BAR-Hondánál kell maradnia, mert új megállapodását érvényteleníteni fogja a Nemzetközi Autós Szövetség (FIA). A várható döntés miatt az átigazolási piac újra megmozdulhat, és Jacques Villeneuve a Renault-nál, míg Giancarlo Fisichella a Williamsnél köthet ki.
Alig több mint egy hete, hogy Jacques Villeneuve aláírta szerződését a Sauber Petronas istállóhoz, ám a német Motor Sport Aktuell (MSA) című lap azt állítja, jövőre mégis a Renault-nál fog versenyezni a Forma-1 1997-es bajnoka.

A kanadai pilóta az idei szezonból hátralévő három futamra szerződött Trulli helyére a Renault-hoz, majd utána ment volna a Sauberhez, viszont az újság úgy értesült, a franciák mindenképpen a csapatnál akarják tartani a volt világbajnokot 2005-re is.

Villeneuve reklámértéke óriási

A hetilap azzal érvel, hogy Villeneuve-öt Kínában nem csak a rajongók, de a média és a szponzorok is körülrajongták, így kifizetődőbb lenne őt megtartani Giancarlo Fisichella helyett.

Az olasz pilóta még augusztusban írt alá a Renault-hoz, de a német újságírók úgy tudják, belegyezne a megállapodás felbontásába, ugyanis a Williams-BMW leigazolná.

Buttonnak maradnia kell

Az angoloknál már hivatalosan is bejelentették, hogy jövőre Mark Webber és Jenson Button lesz a két pilótájuk, ám utóbbiért még harcolnak a BAR-Hondával. Az brit-amerikai-japán alakulat csapatfőnöke, David Richards ugyanis állítja, Button még velük áll szerződésben 2005-re is, és igazát a Nemzetközi Autós Szövetség (FIA) szerződésvizsgáló különítménye is be fogja bizonyítani.

Az F-1 híreit illetően megbízhatónak tartott Motor Sport Aktuell úgy értesült, az FIA jogászai a BAR-hoz fogják visszaküldeni Buttont, így meglesz Fisichella helye a Williamsnél.

Korábban Button úgy nyilatkozott, már Williams-pilótának érzi magát, és a csapat vezetői is állították, ügyvédeik megvizsgálták a pilóta BAR-ral kötött megállapodását és abban megtalálták a kiskaput, mely lehetővé tette a megszerzését.

Bernie Ecclestone viszont az ügy kipattanásakor azonnal a BAR pártjára állt, és kijelentette, "Buttonnak a BAR-nál kell maradnia". Az ügyben a sportbíróság várhatóan októberben hoz döntést.

Sauber: "Pénzért minden lehetséges"

Az MSA értesüléseit eddig csak a Sauber-tulajdonos, Peter Sauber kommentálta: "A Forma-1 cápáktól hemzsegő kádjában minden megtörténhet, bár nem tudok arról, hogy Villeneuve-öt meg akarná tartani a Renault. Ha viszont így lenne, a pilótának morálisan is megterhelő döntést kellene hoznia, mert már megállapodott velem. A Renault-nak meg ki kell nyitnia a pénztárcáját, Villeneuve nagyon sok pénzükbe kerülne."