Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Silverstone elbúcsúzhat a Forma-1-től

2004.09.30. 18:45
Az angol Forma-1-es silvertone-i pályát folyamatosan támadta a sorozat első embere, Bernie Ecclestone. Silverstone-ban rendezték az első F1-es futamot. London készen áll a beugrásra.
Nem hivatalos értesülések szerint anyagi viták miatt kimarad a silverstone-i Brit Nagydíj a Forma-1-es világbajnokság jövő évi naptárából.

A BBC csütörtökön úgy értesült, hogy jóllehet a 2005-ös vb hivatalos helyszínlistája csak október 13-ra áll össze, az előzetes programban Silverstone nem szerepel, pedig ezen a pályán tartják a legrégebben a Forma-1-es versenyeket.

Bernie Ecclestone, az F-1-es versenysorozat jogtulajdonosa hírek szerint 8,9 millió fontot (3,3 milliárd forintot) kért a pályát üzemeltető British Racing Drivers´ Clubtól a jövő évi futam rendezési jogáért, a szervezet azonban közölte, hogy legfeljebb hatmillió fontot tudna fizetni, különben vesztesége keletkezne a verseny megrendezésével.

A BBC hírmagyarázata szerint egyébként az anyagi vita csak az egyik eleme az ügynek, hiszen Ecclestone már régóta szinte folyamatosan ócsárolja a silverstone-i pályát. A viszály különösen az idén éleződött ki, miután az eső áztatta helyszínt a Forma-1 főnöke még helikopterrel is alig tudta megközelíteni, több ezer autós pedig egyszerűen beleragadt a parkoló sártengerébe.

London ugyanakkor már korábban bejelentette igényét egy olyan városi F-1 futamra, amilyent Monacóban is rendeznek. A nyáron már volt is egy bemutató próbaverseny, amely a belváros legelegánsabb bevásárlóutcáin, a Regent Streeten, a Piccadillyn és az Oxford Circuson haladt végig; a látványos rendezvényen részt vett Baumgartner Zsolt is.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.