Új csapat indulhat a Forma-1-ben

2004.10.06. 13:56
Az egyik legismertebb autós honlap, az autosport.com úgy tudja, már pénteken hivatalossá válik, hogy az olasz Dallara csapat visszatér a Forma-1-be. A cég a hetvenes évek elejétől foglalkozik versenyautó-építéssel, és 1988 és 1992 között saját nevén is részt vett a sorozatban. A tervek szerint a Dallara 2006-ban indulna először, de elképzelhető, hogy már jövőre lesz a rajtrácson két új autó.
A leghíresebb angol motorsport-hetilap, az Autosport internetes oldala úgy értesült, napokon belül új Forma-1-es csapat alakulását jelentik be. A honlap szerint már pénteken, a Japán Nagydíj kezdetekor hivatalosan is közlik a Dallara istálló vezetői, hogy az alakulat tizennégy év után, 2006-ban ismét indul a Forma-1-ben.

Titokban már hónapok óta készülnek

F-1-es Dallara a kilencvenes évek elejéről
Az angol weblap szerint az istálló már hónapok óta dolgozik a visszatérésén, titokban tervezik az autójukat, és szervezik a szponzori hátterüket, illetve a pilótakettősük kialakítását.

Az autosport.com újságírói viszont azt sem tartják kizártnak, hogy az olasz team már jövőre induljon, elképzelhető ugyanis, hogy megveszik a Ford által magára hagyott Jaguar maradványait, az autókat és az egész szakmai stábot is.

A sajtóértesülést egyelőre nem erősítették meg a Dallara főnökei.

Négy évig szerepeltek már a Forma-1-ben

Az olasz mérnök, Giampaolo Dallara a Ferrarinál kezdte pályafutását, majd 1972-ben alapította meg saját sportkocsigyártó cégét, amely leginkább együléses karosszériák tervezésével és építésével foglalkozott. Többek között a Williamsnek is építettek autókat, majd a nyolcvanas évektől kezdve alsóbb kategóriáknak, leginkább a Forma-3-as sorozatokba szállítottak kasztnit.

Tizenhat éve, 1988-ban saját nevükön is elindultak a Forma-1-ben, és négy éven át szerepeltek a legfejlettebb kategóriában. Ezt követően visszatértek az F-3-hoz, és a legtöbb - angol, német, olasz - bajnokságot ők látták el és uralták is az autóikkal.