Orosz pilótával érkezik a Forma-1 új csapata

2004.10.08. 08:46
Pénteken, magyar idő szerint hajnalban a Japán Nagydíj helyszínén, Szuzukában bejelentették: 2006-ban új csapat, a Midland F1 is indul a sorozatban. Az istálló alapítója, Alex Shnaider elmondta, kocsijukat a sorozatba tizenkét év után visszatérő olasz Dallara építi, és bár igazolt pilótájuk még nincs, kelet-európai érdekeltségeik miatt az egyik versenyzőjük szinte biztosan orosz lesz.
Alig két év múlva, 2006-ban új Forma-1-es csapat, a Midland F1 mutatkozik be a világ legnépszerűbb autós versenysorozatában, jelentette be sajtótájékoztatón pénteken Szuzukában a leendő istálló alapítója, Alex Shnaider.

A Midland Group egy Angliában bejegyzett nemzetközi befektetési társaság, melynek leginkább Oroszországban és a volt Szovjetúnió egykori tagállamaiban vannak érdekeltségei.

Először indulhat orosz versenyző a Forma-1-ben

Az új csapatnak nincsenek még pilótái, és nincs motorszállítója sem, egyelőre csak annyi biztos, hogy a kocsiszekrényt az olasz Dallara fogja gyártani, vagyis a cég nem önállóan tér vissza az F-1-be, mint azt korábban jósolták. A harminchat éves Shnaider elmondta, "a team alakulóban van, tárgyalások folynak versenyzőkkel és motorgyártókkal is, de konkrétumok csak jövő év január-február környékén kerülnek nyilvánosságra". A csapat központja London egyik külvárosában lesz.

A Midland Group társaalapítója és elnöke azt viszont elárulta, kelet-európai érdekeltségeik miatt valószínűleg orosz lesz az egyik pilótájuk.

Legalább százmillió dollár kell

A Forma-1-ből néhány hete az óriási költségek miatt kiszállt a Ford, de a Midlandnél tisztában vannak a sorozat anyagi követeléseivel: "A túléléshez legalább százmillió dollár kell évente, és mi fel is készültünk erre."

A csapatfőnöki teendőket a team összeállításáig Shnaider látja el, ám miután összeállt a gárda, kijelöl egy tapasztaltabb menedzsert maga helyett.